Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

7 BÜYÜK GÜNAH (1 Kullanıcı)

gunahkar1

Kayıtlı Kullanıcı
"Sual: Geçen gün şu hadisi bildirdiniz:

(Beş vakit namaz kılan, Ramazan orucunu tutan, zekatını veren ve yedi büyük günahtan kaçınana, Cennetin bütün kapıları açılır, selamet ve emniyet içinde gir denilir.) [Nesai]
Bu hadiste bildirilen yedi büyük hangileridir?
CEVAP
Yedi büyük günah şunlardır:

1- Allah’a şirk, ortak koşmak.

2- Büyücülük

3- Katillik

4- Harpten kaçmak

5- Yetim malı yemek

6- Faizcilik

7- Namuslu kadına iftira etmek. (Buhari, Müslim)

Başka bir hadis-i şerifte de, yedi büyük günah içinde Müslüman olan ana babaya asi olmak ifadesi geçiyor.

zeynur

Kayıtlı Kullanıcı
RE: 7 BÜYÜK GÜNAH

allah razı olsun arkadaş ALLAH BİZİ BU YEDİ GÜNAHI İŞLEMEKTEN KORUSUN

ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN .....................B)B)B)

elzem

Kayıtlı Kullanıcı
RE: 7 BÜYÜK GÜNAH

zaten islam dinini bilen bunların hiç birini yapmaz yinede RABBİM bizleri korusun
paylaşım için de tşkr

04kübra

Kayıtlı Kullanıcı
yanlış anlaşılmak istemem ama birşey sormak istiyorum.geçen gün yedi günahı başka bir yerden duymuştum ve orda söylenenlerin içinde yani yedi günahtan biri : birini arzulamak ta vardı peki bu doğru mudur??? yada günahları yedi diye nasıl sıraya konuluyor bunuda anlamıyorum günahlar bellidir ve yapılmaması gerekir yedi niye????cevaplandırırsanız çok sevinirim .allah rağzı olsun

torressa

Kayıtlı Kullanıcı
Selamın aleyküm kardeşlerim allah bizleri böyle kötü günahları işlemekten alı koysun inşallah a.e.o. Kardeşlerim

ugurben

Kayıtlı Kullanıcı
bir sey belirtmek ıstıyorum .. boyle 7 buyuk gunah 9 buyuk gunah gıbı seyler hrıstıyanlık dınınde war olan seylerdır.. ıslamıyette 7 buyık gunah gıbı bısey belırtılmemıstır fakat cok bnuyuk gunahlar vardır. mesela yukarıda belırtılemeyen ve yukarıdakıleden daha buyuk gunahlar var ve memevcut onun ıcın hrıstıyan anane ve goreneklerıne baglı kalmayalım ..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt