Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

%5 e 45 milyon (1 Kullanıcı)

enise karadeniz

Kayıtlı Kullanıcı
selumaleyküm arkadaşlar uzun zamandır siteye girmiyordum.öss çalışmalarındayım.ama bugün girme gereği duydum çünkü sıkıntımı en iyi anlayacak insanların burda olduğuna inanıyorum.bugün bir din düşmanıyla bağnaz bir insanla başörtüsü yüzünden tartıştım.sonra şaşırdım kaldım söylediklerine bana mahalle baskısını bahane ederek başörtüsüne karşı çıktığını söyledi.söylediğim hiçbir şeyi dinlemeden de sonunda "yakında bu ülkede herkese kara çarşaf giydirirler" dedi.nutkum tutuldu açıkçası ilk defa karşımda bu konuda canlı bir düşüncesiz insan vardı.
düşünün bir kere ya ülke nüfusunun %99 unun müslüman olduğu bir ülkede sen nasıl mahalle baskısı filan dersin ya.bundan çok değil en fazla 10 yıl önce başörtüsü sorun değilken kim kime mahalle baskısı yapmış.kimkimin kafasını zorla kapattırmış.eğer bunu bir kişi bir kişiye yaparsa bundan bir kişi etkilenir.burda bi r hata vardır.ve bunu yapacak olanların sayısıda %5 i geçmeyecektir.bunlarda benim yobaz ve cahil kesim olarak nitelendirdiklerimdir.ama bir ülkede bir yasa çıkarsa başörtüsü aleyhine ve bu yasaklanırsa bundan yanlızca bir kişi değil -tüm ülke etkilenecektir burda hata bir deil milyonlarcadır.şimdi bu korkanlar hiç mi farkında değiller 10 kişiye karşı kendilerini korurlarken milyonlarca insanın üniversitelere girmeleri engelleniyor.ne vicdan, ne düşüncesizlik, ne cahillik.ama gel de bunu onlara anlat işte boş yere dememişler "cahille yarışmak alimle yarışmaktan daha zordur diye...şimdi mahalle baskısı olsada bu ülkede hakkıdır başörtülünün.kısasa kısas....

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Selamın aleyküm kardeşim. Öncelikle derslerinde başarılar dilerim. Anladığım kadarıyla baş örtüsüne karşı çıkan bir insanla tartışmışsın. Ben de kapalı bir insan olarak sana destek çıkmak için bu yazıyı yazmış bulunmaktayım. Ben kimsenin baskısı olmadan tamamen kendi isteğimle kapandım. Önceden hep isteğimdi kapanmak. Allah'a şükür bana yapılan muamelelere tüm gücümle göğüs geriyorum. Yanımdan geçen bazı erkekler " kapalılardan nefret ediyorum, şunlara bak Atatürk düşmanı" gibi laflar ediyorlar. Ama naparsın herkes bizim gibi düşünmüyor malesef kardeşim. Evet biz müslüman bir ülkeyiz (Rabbime şükür). Sana hak veriyorum kardeşim. Fakat bir hususta sana katılmıyorum o da küfürlü kelime kullanmışsın onu da düzelt sevgili kardeşim. Küfür ne olursa olsun edilmemelidir. Ayrıyeten kalbi karartır.
Rabbim hidayete erdirsin hepimizi inşallah. Selam ve dua ile....

enise karadeniz

Kayıtlı Kullanıcı
a.s
sağol kardeşim desteğin için.kavga etmenin bi anlamı olmadğına inanıyorum artık.çünkü söylenilen her söz aleyhimize en iyisi çalışmak ve kendimizi ispatlamak.allaha emanet olun.

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
mahalle baskısı!!!!!!!!

trajikommik bir vaka......

demokratik özgür bir ülkede olduğumuz halde, insanların seçimlerine karışılarak başını açmaya zorlamak ne baskısı peki??????????????

Rabbim yardımcımız olsun...
ALLAHA EMANET OLUNUZ

enise karadeniz

Kayıtlı Kullanıcı
mahalle baskısı!!!!!!!!

trajikommik bir vaka......

demokratik özgür bir ülkede olduğumuz halde, insanların seçimlerine karışılarak başını açmaya zorlamak ne baskısı peki??????????????

Rabbim yardımcımız olsun...
ALLAHA EMANET OLUNUZ

s.a
asıl mesele de burda zaten mantıksızlık.insanlar düşünseler yaptıklarının saçmalığını
çoğu şey düzelecek.bundan en fazla 10 yıl önce başörtüsü yasağı filan yoktu o zaman neden kimse bunu gündeme getirmiyordu da bugün zaten ezilmiş ve çaresiz kalmış başörtülü kızların ellerindeki özgürlük alınıyor.belki o zamanlarda vardır diyelim böyle bir sorun ama kimse kimsenin inancına bu kadar açık bir şekilde hakaret etmiyordur bundan eminim..selametle..

nilgun

Kayıtlı Kullanıcı
Evet Kardeşim çok üzüldüm Başina Gelen Olaya. Bende Bir Başörtülü Olarak Sana Destek Veriyorm. Bende 1 Hafta önce Işyerimde Buna Benzer Bir Olay Yaşadim. 70 Yaşlarinda Bir Bayan Dükkana Geldi Ben Yukarida Yerimdeydim. Dükkanda Atatürk Resmini Gördü Ve Dediki Patronlara Doğru Adrese Gelmişim. Artik Her Yer Kapalilarla Dolu Dedi. O Arada Ben Aşaği Indim Ve Kadin Ayyyy Dedi Yanilmişim Hem Atatürk Hemde Karşiti Dedi. Müşteri Diye Ses çikarmadim. Ama Onu Rabbime Havale Ettim. Neden Başörtülü Diye Atatürk Karşiti Yaparlar Anlamam. Aslinda Hiç Alakasi Yok. Sanki Her Açik Atatürkçümü. Biz Nasl Onlari Ayiralim. Geri Kafali Diye Dişlananlarin Içinde Kendini Görememeyen Gerçek Geri Kafalilarla Yaşamak Zorundayiz. Allah Büyük Ve Görüyor. Sen Hidayet Et . Rabbim.

enise karadeniz

Kayıtlı Kullanıcı
s.a
amin inşallah kardeşim.atatürkçülüğü savunanların ne kadar yaptıklarının farkında oldukları konusunda çok şüphem var aslında.atatürkçülük gerçektende dinsizlikmi acaba ben bunu merak ediyorum.insanlarda mantık bitince, sürekli çıkarlarını düşünmeye başlayınca birileri, böyle sorunlar olur,olacaktır, oluyorda.söylemek istedğim çok şey var aslında ama ne yazıkkki gerekli cümleleri kuramıyorum yanlış anlaşılmaktan korkuyorum çünkü.selametle..

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
s.a
asıl mesele de burda zaten mantıksızlık.insanlar düşünseler yaptıklarının saçmalığını
çoğu şey düzelecek.bundan en fazla 10 yıl önce başörtüsü yasağı filan yoktu o zaman neden kimse bunu gündeme getirmiyordu da bugün zaten ezilmiş ve çaresiz kalmış başörtülü kızların ellerindeki özgürlük alınıyor.belki o zamanlarda vardır diyelim böyle bir sorun ama kimse kimsenin inancına bu kadar açık bir şekilde hakaret etmiyordur bundan eminim..selametle..

aleykümselam...
herşey tamamen mantıksızlık çerçevesinde şekilleniyor, farkedemiyorlar....
herkesi başı açık ve sosyal özgürlükleri ellerinden alınmış bir biçimde görmek istenmesi paranoyasının cahillikten ileri geldiğini düşünüyorum...

"insanları ahlaken değilde sadece zihnen eğitmek, topluma bela kazandırmaktır"
ALLAHA EMANET OLUNUZ

tulay

Kayıtlı Kullanıcı
ben tesettüre ve çarşafa karşı çıkanlara inanamıyorum ben hiç kapalı insanlardan a bu neden kapalı değil açık deyipte kaçan yada kınayan görmedim ben kapalı değilim ama allah kabul ederse 5 vakit namazımı kaçırmadan kılıyorum ve çarşaflı arkadaşlarım var onlarla arkadaşlık yaptığım içinde çok mutluyum onlarla gurur duyuyorum onlardan çok güzel derslar alıyorum eşime aileme nasıl daha iyi davranıcağımı evladımı nasıl yetiştireceğimi vb gibi şeyler aklıma bişey takıldığı zaman ilk aradığım insanlar onlar ve onları hor görüp dışlamak isteyen insanları cenabı mevlam islah etsin:::AMİN::: ALLAH HERKEZİN YARDIMCISI OLSUN....ALLAHA EMANET OLUN....

enise karadeniz

Kayıtlı Kullanıcı
ben tesettüre ve çarşafa karşı çıkanlara inanamıyorum ben hiç kapalı insanlardan a bu neden kapalı değil açık deyipte kaçan yada kınayan görmedim ben kapalı değilim ama allah kabul ederse 5 vakit namazımı kaçırmadan kılıyorum ve çarşaflı arkadaşlarım var onlarla arkadaşlık yaptığım içinde çok mutluyum onlarla gurur duyuyorum onlardan çok güzel derslar alıyorum eşime aileme nasıl daha iyi davranıcağımı evladımı nasıl yetiştireceğimi vb gibi şeyler aklıma bişey takıldığı zaman ilk aradığım insanlar onlar ve onları hor görüp dışlamak isteyen insanları cenabı mevlam islah etsin:::AMİN::: ALLAH HERKEZİN YARDIMCISI OLSUN....ALLAHA EMANET OLUN....

selamünaleyküm.çok doğru bir yaklaşım içindesiniz keşke herkes sizin gibi düşünebilse.çarşaf giyenlerin dışlandığı başörtüsünün yasak olduğu ve ne yazıkki %99 u müslüman olan bir ülkede yaşıyoruz.ne kadar tuhaf ve mantıksız öyle değil mi?halbuki ne zararı var onların çarşaf giymesinin.yok efendim neymiş "onlar çarşafın altından neler yapıyorlarmış" geçenlerde televizyonda bir haber izledim.gümrükten geçmeye çalışan birkaç terörist yakalanmış.tanınmamak içinde birinin üzerine gelinlik giydirilmiş ve düğün konvoyu süsü verilmiş.yakalandıklarında gelinliğin altından erkek çıktı.iyi o zaman bende kalkıp diyorum ki"bundan böyle kimse gelinlik giymesin giyenler onun altında neler yapıyor"eminim bunu din düşmanı birinin yanında söylesem beni topa koyar..:D selametle

Kardelen..

Kayıtlı Kullanıcı
aff Allahım aff ya okurken ağzım açık kalıyor ya kapalıyız diye beynimizi mi kapatıyoruz..yoksa bilgilerimizi mi saklıyoruz.. bu ne saçmalık atatürkçüyüz deyip o insanı savunan varsa hiç birşey demiyorum.nasıl bir düşünce atatürkü toprak kabul etmemiş bizim insanımız kabul ediyor ya üniversitelere kız öğrencileri minicik eteklerle giriyorlar ama kapalıları almıyorlar sonra mahalle baskını diye bir söz çıkıyor.10 yıl önce yoktu ve ablaların içleri rahattı okuyanlar okuyordu..şimdi yasak yasak olmasının bir nedeni yok utansın başörtüsü yasak diyenler utansınlar hallerine ki yurt dışındaki üniversite izin veriyor gülüyorlar halimize müslüman ülke ama yasak en güzele havale ediyorum ZALİM GÜÇLÜ OLSADA ÖRTÜNE DİL UZATSADA ZAFER BİZİMDİR BACIM

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim.
bu olay hemen hemen bütün baş örtülü bacılarımızın karşılaştıgı sorunlardır.
senin yaşadıgın sıkıntının kat be kat daha agırlarınıda yaşayan kardeşlerimiz var.
Sana bir örnek.ben müslümanım diyen biri kuranın emirlerine çag dışı diye biliyor.veya efendimize agza alınmayacak iftiralarda bulunuyor,ama bende müslümanım diyor!!!!!!!
bu memlekette benim iddaam müslümanlık yalnızca kimlikte kalmıştır.RABBİM sonumuzu hayr etsin.selametle.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt