Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

4 Güzel Börek Çörek Tarifi (1 Kullanıcı)

réyhæn

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Ağu 2008
Mesajlar
231
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
30


Sosisli Çanaklar

2 Adet yufka
2 Adet sosis
1 Adet sivribiber
1 Adet domates
Sıvıyağ
Tuz

Önce sosisleri küçük küçük doğrayın.
Tavaya çok az sıvıyağ alın ve sosisleri yağda soteleyin.
Sonra küçük doğradığınız sivribiber ve domatesi ekleyip, tuzunu ayarlayın.
Ateşin üzerinden aldığınız tavayı bir kenarda bekletin.
Yufkalardan kareler kesin.
5 Adet kare şeklindeki yufkayı üst üste yerleştirin.
Bu kareleri küçük fırın kabına çiçek şeklinde yerleştirin.
Köşelerin üst üste gelmemesine dikkat edin.
Fırında kızarana dek pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra hazırladığınız malzemeyi içine doldurup, servis yapın.

Sosisli karnıyarık Böreği

3 Adet yufka
1 Çay bardağı süt
1 Çay bardağı sıvıyağ
3 Çorba kaşığı galeta unu
İç Malzemesi:
300 gr sosis
2 Yeşil biber
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
Karabiber, kekik, tuz

Sosisleri ince ince kıyın.
Soğan ve dometesleri soyup küp küp doğrayın.
Biberleri ince ince kıyın.
Yağı tencerede kızdırın.
Önce soğanları sonrada sosisleri kavurun.
Biber ve domatesleri ilave edin.
Tuz, karabiber ve kekik serptikten sonra ateşten alın.
Yufkaları düz bir zemine serin.
Yağ ve sütü çırpıp yufkaların üzerlerine sürün.
Her yufkayı ikiye katlayın ve altı eşit üçgen parçaya bölün.
Yufkaların geniş kısımlarına hazırladığız harcı paylaştırın.
Sigara böreği gibi sarın.
Böreklerin ince uçlarını suyla hafifçe ıslatarak yapıştırın.
Börekleri galeta ununa bulayarak yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Keskin bir bıçakla ortalarından uzunlamasına kesin.
Artan harcı kesik bölümlere doldurun.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

Sosyete Mantısı

3 Adet yufka
Yarım kg kıyma
2 Adet soğan
Yarım demet maydamoz
Yarım kg yoğurt
1 Adet dövülmüş sarmısak
Tuz, karabiber
Sos için :
2 Çorba kaşığı tereyağı
2 Tatlı kaşığı kırmızıbiber

Yyfkaları ikiye bölün.
Soğan ve maydanozu ince ince kıyın.
Bir kapta kıyma, maydanoz, soğan, tuz ve karabiberi karıştırın.
Yarım yufkayı yayın, üzerine kıymalı karışımdan koyup rulo şeklinde sarın.
İçe doğru kendi etrafında döndürerek kıvırın.
Beyaz bir iplikle bağlayın.
Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.
Bir tencerede tuzlu su kaynatın.
Hazırladığınız mantıları ikişer ikişer 10 dakika haşlayın.
Mantıları süzerek tencereden alın ve servis tabağına yerleştirin.
Ayrı bir kapta yoğurt ve dövülmüş sarmısağı karıştırın.
Bir tavada tereyağını eritip kırmızıbiberli sos hazırlayın.
Mantıların üzerine sarmısaklı yoğurdu döküp hazırladığınız sosu gezdirip servis yapın.

Su Böreği

Yarım kg un
4 Adet yumurta
Yarım limonun suyu
Yeteri kadar tuz
Yeteri kadar nişasta
İçi için :
400 Gr beyaz peynir
1 Demet maydanoz
Sos için :
1 Su bardağı süt
250 Gr tereyağı
3 Adet yumurta

Un, yumurta, yarım limon suyu ve tuzu su koymadan yoğurun.
Hamuru hazırlayın ve 15 dakika dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz hamuru 8 eşit parçaya bölün.
Nişasta ile kağıt kalınlığında açın.
Sosu hazırlamak için tereyağını eritin.
Süt ile yumurtaları çırpıp tereyağını ilave edin.
Peyniri rendeleyin ve maydanozu kıyıp peynire ilave edip karıştırın.
Açtığınız hamurları kaynar suda haşlayın, sonra buzlu suya çıkartın.
Yağlamış olduğunuz tepsiye 4 hamuru büzerek yerleştirin ve üzerine sostan sürün.
Üzerine harcını koyun ve kalan 4 hamuru da aynı şekilde tepsiye döşeyin.
Kalan sosu üzerine dökün ve 160 dereceli fırında 40 dakika pişirin.
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt