Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

3 ŞUBAT 1999 (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

--------------------------------------------------------------------------------

8 yıl oldu aramızdan ayrılalı...8 yıldır kalbimizde yaşatıyoruz onu ve onun gittiği yere gidinceye kadar da yaşatmaya devam edeceğiz.

BARIS MANCONUN CANLI YAYINDA KÜSTAH FRANSIZ SPIKERINE VERDIGI DERS
Barış Manço Fransa da bir televizyon kanalının canlı yayınına konuktur...
Küstah bir spiker vardır ve Barış Manço ile dalga geçmektedir...
Sürekli, "İşte Türk, yani barbar, vahşi vs..." demektedir... Barış Manço Daha fazla dayanamaz ve spikere "yanınızda kâğıt para var mı?" diye sorar!
Bu soruya spiker şaşırır ve "evet var ama n olacak" der... Barış Manço ısrar edince spiker cebindeki kâğıt paraları çıkartır... Bu olaydan az önce Barış Manço canlı yayında "Anahtar" adlı şarkısını söylemiştir...
Bu şarkının bir bölümü şöyledir: "Beş Akif- bir Saat Kulesi, iki Kule-bir Fatih, beş Fatih-bir Mevlana, İki Mevlana-bir Sinan"... (Barış Manço / Anahtar şarkısı / Darısı Başınıza Albümü / 1992)
Bu şarkı bir matematik sorusudur ve şarkıda adı geçen kişiler o dönemdeki Türk parası olan banknotların arkasında fotoğrafı olan kişilerdir...
Barış Manço spikere sorar: "Bu paranızda fotoğrafı olan kişi kim?" Spiker: "General......." Barış Manço diğer paralardaki fotoğrafları olan kişileri de sorar, spikerin verdiği cevaplar hep aynıdır, "General.....",
"Amiral...........", "Komutan............." Spikerin bu "Falanca General, falanca Amiral, falanca Komutan" cevabından sonra, bu sefer de Barış
Manço cebinden Türk paralarını çıkarır... Spikere derki: "Bu parada fotoğrafı olan kişi Mehmet Akif Ersoy dur. Şairdir... Bu fotoğraftaki kişi Mevlana dır. Düşünürdür... Bu paradaki fotoğrafı olan kişi Fatih Sultan Mehmet dir. Adaletin sembolüdür... Bu paradaki kişi ise Atatürk tür. "Yurtta barış, dünyada barış" diyen kişidir... Bizim paralarımız bunlar...
Biz Türkler ince ruhlu, kibar, medeni insanlar olduğumuz için paralarımızın arkasına "şairlerimizin", "düşünürlerimizin", "bilim adamalarımızın" fotoğraflarını bastık...Siz Fransızlar kendiniz barbar, vahşi olduğunuz için paralarınızın arkasına hep savaş adamlarının fotoğraflarını basmışsınız!" der...
Barış Manço nun bu müthiş cevabından sonra televizyon yöneticileri canlı yayını keserler ve spikeri oradan kovarlar, başka bir spiker yerine gelir
ve canlı yayın yeniden başlar, yeni spiker Barış Manço dan ve Türklerden özür diler, proğrama böylece devam edilir...
alıntı

ebrar_nur

Kayıtlı Kullanıcı
RE: 3 ŞUBAT 1999

Helal olsun Barış Mançoya. Çok güzel bir şekilde spikerin ağzının payını vermiş.
Barış Manço'ya Allah'tan rahmet diliyorum...

emeğine sağlık hafize kardeşim

B)B)B)

sadece_eda

Kayıtlı Kullanıcı

ÇOK GÜZEL SÖYLEMİŞ BARIŞ MANÇO
İYİ VERMİŞ AĞIZLARININ PAYINI..
SAĞOL HAFİZE ANNECİĞİM..
BARIŞ MANÇOYU NUR İÇİNDE HUZUR İÇİNDE YATIRSIN ALLAHIM..
GÜNAHLARINI AFFTSİN..B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

sadece_eda yazdı:
ÇOK GÜZEL SÖYLEMİŞ BARIŞ MANÇO
İYİ VERMİŞ AĞIZLARININ PAYINI..
SAĞOL HAFİZE ANNECİĞİM..
BARIŞ MANÇOYU NUR İÇİNDE HUZUR İÇİNDE YATIRSIN ALLAHIM..
GÜNAHLARINI AFFTSİN..B)

bizimle uğraşanlar çok yapanlarda zaten layığını buluyor selam ve dua ile B)B)B)

tuba07

Kayıtlı Kullanıcı

s.a emeğinize sağlık kardeşim..allah gani gani rahmet eylesin.........................

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. SEVGİLİ BARIŞ MANÇOYA ALLAHTAN RAHMET DİLİYORUM RABBİM GÜNAHLARINI AFFETSİN..

AYRICA BARIŞ MANÇONUN BİR ŞARKISI DAHA VARKİ MUTLAKA DİNLEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.. RABBE TEVEKKÜLÜN NE DEMEK OLDUĞUNU GÜZEL ANLATMIŞ RAHMETLİ..

ŞARKININ "ADI AHMED BEYİN CEKETİ".. MUTLAKA TAVSİYE EDERİM HAFİZE ABLAM..

SELAM VE DUA İLE.. B)

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKÜM ANNEM EMEĞİNE SAĞLIK.YAHU BUNLARA KAÇ DEFA DAHA DERS VERECEĞİZ DE DERSLERİNİ ALACAKLAR.BUNLARIN AKILSIZ OLDUĞU HER HALLAERİNDEN BELLİ.O KADAR DERS VERDİK HALA ANLAMIYORLAR.:ALLAH BARIŞMANÇOYA RAHMET EYLESİN.

anamaya

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAHMET EYLESİN SAĞOL PAYLAŞIMIN ÇOK GÜZELDİ HAFİZE ANNE

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

desertrose yazdı:
S.A. SEVGİLİ BARIŞ MANÇOYA ALLAHTAN RAHMET DİLİYORUM RABBİM GÜNAHLARINI AFFETSİN..

AYRICA BARIŞ MANÇONUN BİR ŞARKISI DAHA VARKİ MUTLAKA DİNLEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.. RABBE TEVEKKÜLÜN NE DEMEK OLDUĞUNU GÜZEL ANLATMIŞ RAHMETLİ..

ŞARKININ "ADI AHMED BEYİN CEKETİ".. MUTLAKA TAVSİYE EDERİM HAFİZE ABLAM..

SELAM VE DUA İLE.. B)

AHMET BEYİN CEKETİ
Tanri bütün kullara rizkini dagitirken
Kimi sirtüstü yatar kimi bosta gezerken
Kul Ahmet erken kalkar haydi ya nasip derdi
Kimseler anlamazdi ya nasip ne demekti

O mahallede herkes gömlek giyerdi
Bizim Kul Ahmet bir gün bir ceket diktirdi - Diktirir ya

Mahalleye dert oldu Kul Ahmet‘in ceketi
Kul Ahmet erken kalkar haydi ya nasip derdi
Kimseler anlamazdi ya nasip ne demekti
Herkes gömlek giyerken Ahmet ceket giyerdi
Konu komsuya dert oldu Kul Ahmet‘in ceketi

Mahalleli kahvede muhabbet pesindeyken
Leylekler lak lak edip peynir gemisi yüklerken
Kul Ahmet erken yatar sabaha ya kismet derdi
Kimseler anlamazdi ya kismet ne demekti

Herkes gömlek giyedursun
Bizim Kul Ahmet ceketini birde astarla kapativerdi - Kaplatir ya

Mahalleye dert oldu Kul Ahmet‘in ceketi
Kul Ahmet erken yatar sabaha ya kismet derdi
Kimseler anlamazdi ya kismet ne demekti
Herkes gömlek giyerken Ahmet ceket giyerdi
Konu komsuya dert oldu kul ahmetin ceketi

Bir gün bir yoksul öldü üzüldü mahalleli
Ama bir kefen parasi bulamadi mahalleli
Kul ahmet dedi dedi yalan dünya cikardi ceketini
Örttü garibin üstüne kaldirdi cenazeyi

Sonunda herkes anladi ya nasip ya kismeti
Bizim kul Ahmet birden oluverdi Ahmet Bey
Ceketse Ahmet Bey‘in Ceketi

Ibret-i alem oldu Ahmet Bey‘in Ceketi
Sonunda herkes anladi ya nasip ya kismeti
Ibret-i alem oldu Ahmet Bey‘in Ceketi
Megerse tüm keramet ceketteymis be Ahmet
Baris‘a sorar isen sen bu yolda devam et

bir şarkısı daha var senden öte senden ziyade oda güzel S.A

avdan

Kayıtlı Kullanıcı

KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN ZAMANINDA BİR AZINLIK OLAN FRANSANIN HER ZOR DURUMDA OLDUĞUNDA OSMANLI YANINDAYDI KADINLI ERKEKLİ DANS ETTİKLERİ İÇİN KANUNİNİN BU EDEPSİZLİĞİN ÜLKEME SIÇRAMA TEHLİKESİ VAR DERHAL YASAKLAYIN SÖZÜ ÜZERİNE KORKULARINDAN 100 SENE YASAKLIYAN FRANSA ŞİMDİ BELAMIZ OLDU
EKONOMİSİ BOZULDU OSMANLIYA DİLENE DİLENE EKONOMİSİ DÜZELTİLDİ
SAVAŞTA ÜLKESİ ELLERİNDEN GİDECEK OLDU OSMANLI KOŞTU KURTARDI
ZAMANINDA YAPTIĞIMIZ İYİLİKLER ŞİMDİ KÖTÜLÜK OLARAK GERİ GELİYOR
ŞUANDA ÜLKEMİZİN BAŞINA BELA OLAN PKK YI DESTEKLİYEN ÜLKELERİN EN BAŞINDA FRANSA GELİYOR
BENCE ZAMANINDA BUNLARA DERS VERİLSEYDİ BU RAHMETLİYE KALMAYACAKTI
ZAMANIN EFENDİSİ OSMANLI NE YAZIKTIRKİ BİZE KÖTÜ BİR MİRAS BIRAKTI BEN BÖYLE DÜŞÜNÜYORUM

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN HAFİZE ANNE....AVDAN KARDEŞİM...SELAMETLE...

sert

Kayıtlı Kullanıcı

Allah(c.c.) rahmet eylesin Barış abimize,kabir cennet bahçelerinden bir bahçe olsun inşallah.Onun şarkılarını halen zevkle dinlerim,her dinleyişimde de kendime dersler çıkarırım.

Daha çatal bıçak kaşık icat edilmemişken
İsmail'e inen koç kurban edilmemişken
Bir kavga başlamış ki nasip kısmet uğruna
Kapağı ver kulbu al kurbanı ne hiç soran yok

Hafize hanım daha önce anlatmıştım nasıl resim ekleneceğini ama görmemişsiniz herhalde yazımı olsun yine yazarım
Önce bu adrese girin( http://www.keepmyfile.com/ )Sayfanın aşağısında "gözat" var.Oradan resmi seçiyorsunuz.Gözat'a basınca bilgisayarınızdaki dosyalar çıkıyor,eklemek istediğiniz resmi seçiyorsunuz.Ardından "upload files" var onun altında oraya basın.Yükleme bitince açılan sayfadan,"BBCode (WITH THUMBNAIL)"başlığının altındaki linkin tamamını seçin ve kopyalayın sonra bizim sitedeki cevap bölümüne ekleyin.Hepsi bu kadar

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

http://www.keepmyfile.com/image/2099601377970

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

sert yazdı:
Allah(c.c.) rahmet eylesin Barış abimize,kabir cennet bahçelerinden bir bahçe olsun inşallah.Onun şarkılarını halen zevkle dinlerim,her dinleyişimde de kendime dersler çıkarırım.

Daha çatal bıçak kaşık icat edilmemişken
İsmail'e inen koç kurban edilmemişken

Hafize hanım daha önce anlatmıştım nasıl resim ekleneceğini ama görmemişsiniz herhalde yazımı olsun yine yazarım
Önce bu adrese girin( http://www.keepmyfile.com/ )Sayfanın aşağısında "gözat" var.Oradan resmi seçiyorsunuz.Gözat'a basınca bilgisayarınızdaki dosyalar çıkıyor,eklemek istediğiniz resmi seçiyorsunuz.Ardından "upload files" var onun altında oraya basın.Yükleme bitince açılan sayfadan,"BBCode (WITH THUMBNAIL)"başlığının altındaki linkin tamamını seçin ve kopyalayın sonra bizim sitedeki cevap bölümüne ekleyin.Hepsi bu kadar

Sert oğlum daha önce yazmıştın Allah razı olsun ama yapamıyor halbuki bilgisayarın altını üstüne getiriyor ama benim sayfaya getiremiyor yaptı ama yalnızca resim yerine yazılar çıkıyor bak yine yazı olarak çıktı :(:(

hafiz_osman

Kayıtlı Kullanıcı

ben ekledim resmi ya sert çok teşekkür ederim Allah razı olsun canım kardeşim benim

sert

Kayıtlı Kullanıcı

Olsun bir kez daha tekrarlarım ancak hepsini sıra sıra yazıyorum bu sıraya göre yaparsanız olacak inşallah

1.http://www.keepmyfile.com/ bu adrese girin
2.Gözat'tan eklenecek resmi seçin,ve alttaki "upload file yazana basın
3.Yükleme bitince açılan sayfadan"BBCode (WITH THUMBNAIL)" yazısının altındaki
URL=http://keepmyfile.com diye devam eden uzunca bir yazı olacak onun tamamını seçin ve sağ tuş ile kopyalayın
4.Sitedemizdeki cevap bölümüne yapıştır deyin
5.Önce cevap önizlemeden olup olmadığına bakın,olduysa mesajı gönderin

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMETLE OĞUL

Sene 1915 sonbaharın serin yağışlı günlerinden biri. Birinci Dünya harbi bütün cephelerde devam ediyor. Vatanın her tarafında barut ve kan kokusu. Yiğitlerin biri ölüyor, bini yetişiyor. İhtiyarı, genci savaşıyor, didiniyor, el açıp Allah’a dua ediyor, yurdumuza düşman çizmeleri basmasın diye. Cepheye durmadan takviye kuvvetler gidiyor. İşte o kuvvetleri götüren tren, Bilecik istasyonunda beklemektedir. Askerlerin hepsi sakin, belki bir daha geri dönmeyecekler. Ama şehit olmak inancı gönüllerine huzur veriyor. Sevkıyat subaylarından biri vagonların arasında sessiz, hareketsiz bir gölge görür. Merakla, şüpheyle yaklaşır. O anda çakan şimşeğin aydınlığında gördüğü manzara enteresan.
Ak saçlı, beli bükülmüş, soluk benizli, başı yazmalı ihtiyar bir Türk anası çakılmış gibi orada duruyor. Yağmurdan sırılsıklam olmasına rağmen huşu içinde beklemekte. Anadolu’nun vefa timsali ve sabırlı anasına yaklaşan subayla şu konuşma geçiyor. — Valide! Yağmurun altında niye bekliyorsun?
— Trende oğlum var. Onu selametlemeye geldim.
— Oğlun kimdir, nerelidir?
— Söğüdün Akgünlü köyünden Mehmedoğlu Hüseyin.
— Onu görmek istermisin, çağırayım mı?
— Sana dua ederim. Ona söyleyecek tek bir sözüm var.
Hüseyin kısa zamanda bulunur. Elini öpen oğlunu bağrına basan ana son olarak şunları söyler.
‘Hüseyin’im, yiğit oğlum benim! Dayın Şıpka’da baban Dömeke’de, ağaların Çanakkale’de şehit düştüler. Bak son yongam sensin. Eğer, minareden ezan sesi kesilecekse, caminin kandilleri sönecekse sütüm sana haram olsun. Öl de köye dönme. Yolun Şıpka’ya uğrarsa dayının ruhuna bir Fatiha okumayı unutma. Haydi oğul! Allah yolunu açık etsin!

Ülkeleri için herşeylerini feda eden ecdadımız bize olan haklarını helal edecekmi bu halimizle..
SELAMETLE..

Onlar temizliği osmanlıdan öğrendiler pis kokularını saklamak için kokuların içine saklanmadılar bizim anlımız temiz geçmişimiz belli B)B)B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

ben hafize nin oğluyum ben senin dediğin gibi yaptım abi ama bizim istediğimiz link deil resmin kendisinin çıkmasını istyoruz o nasıl olur acaba onu biz br türlü yapamadık

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

SERT oğlum bir bakarmısın ?

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt