Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

2 ayda hafızlık (1 Kullanıcı)

JUNIORKENAN

Kayıtlı Kullanıcı
selam oğlum 19 aylık. iki ayda hafızlık programıyla oğlumubir hafız olarak yetiştirmek istiyorum neler yapmalıyım şimdiden ona neler öğretebilirim bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim bu benim için çok önemli o çok iyi bir hafız olmalı Allah'ın izniyle

Âmâk-ı Hayal

Kayıtlı Kullanıcı
Daha yavrum çok zor bile konuşuyordur..:)
Allah bağışlasın..
İleri yaşlar için şimdiden başlamak istiyorsunuz galiba..
Ben bir eğitimci olacağım Allah izin verirse 2 sene sonra. Öğrendiklerim kadarıyla naçizane bir tavsiyem olabilir, kesinlikle uzmanı değilim ama eğer şimdiden dinletmeye başlarsanız Kur-an'ı Kerim'i bilinçaltında bir aşinalık olacak ve ileride öğrenmesi kolay olacaktır.

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm kardeşim.sanirim yanliş yazdiniz 19 aylik kismini diye düşündüm ama düzeltilmediğine göre demek ki doğru.belkiş kardeşimin de dediği gibi o şimdi yeni yeni kelime öğreniyordur daha 2 kelimelik cümle bile kuramaz yani konuşmalari sinirlidir.ama şimdiden birtakim şeyleri öğrensin diyorsaniz maalesef en az 3 yaşini beklemeniz gerek. çünkü çocuklar 3-6 yaş arasinda çok kolay öğrenirler6 yaşina doğru ise anlamli öğrenme gerçekleşmeye başlar.çocuk sadece ezberlememeli ezberlediği şeyin ne olduğunu da bilmelidir.yan, bilinçli bir öğrenme olmalidir.bence bunun için en ideal yaş 6 yaş'tir.belki o dönemde soyut düşünemediği için çok fazla sorusu olacaktir kutsal kitabizla ilgili.fakat bunu çocuk seviyesine inerek somut bir halde çocuğun anlayacaği bir dille anlatmaniz gerekmektedir.şuan yapmaniz gereken ise bana göre sadece tek kelimelik bilgiler vermektir.mesela allah demeyi muhammed demeyi bismillah demeyi bilmesidir.zaten onun ötesinde eğer nasip olur da hafizlik eğitimine başlarsaniz ilerde çocuğunuz size sorular soracaktir.şimdiden başarilar dilerim çok doğru bir karar gerçekten.kusura bakmayin bir öğretmen olarak çocuk psikolojinden anladiğim kadarini paylaştim...yine de araştirin.selamün aleyküm...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt