Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

2 adet sorum var lütfen cevaplandırınız (1 Kullanıcı)

azizislam

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm arkadaşlar benim size 2 adet sorum vardıda cevaplandırırsanız çok sevinirim sorularımdan 1.si şu

1.anne rahmindeyken ölmüş bebeğa isim takmak lazımdır ya ölsede isim koymamız lazım onu cennette hangi isimle çğıracaklar deyilmi benim abimin abisi annemin karnında 3 aylık iken düşmüş ona 3 aylıkken isim koysam kabul olurmu yani 3 aylıken tam canı olmuyorda 4. ayda başlıyormuş.

2.hani münafıkların özelliklerinden biriside herşeyin zamanını atıp Allah affeder derler ya benimde ona benzer bir huyum var:a17::a17::a17::
bende bazen namazları 1 saat bazen 1 saat 45 dk sonra falan kılıyorum sonra Allaha tevbe ederim sonra erken kılarım diye kendimi kandırıyorum ama namaz vakitlerini geçirmiyorum bakın sadece geç kılıyorum.
birde çok küfür ediyorum açık konuşuyim hep etmiycem diyorum ama gene olmadık yerde olmadık bir laf çıkıyor azımda bende diyorum tevbe edersem Allah affeder affetmeyi seviyor çünkü
ama sonra bazı bilgileri okuyunca bunların münafık ilkeleri olduğunu anladım
çok korkuyorum yardım ednin Allah rızası için dua edin ya münafıksam ya Allah katında yaptığım salih işler bulamaca dönü beni ateşe atıp bir dahada çıkrtmayız dersler yardım edin korkuyorum:a17::a17::a17::a17::a17: ağlamak istiyorum utancımdan ama olmuyor geçmiştede bazı utanılacak şeyler yaptım okadarınıda buraya anlatamam kusura bakmayın nolur yardım edin ama tevbe eetim bir daha yapmıyorum ama bu huylaşmış resmen bana bu böyle giderse benim halim nice olur :a17::a17::a17::a17::a36::a17::a17::a03::a17::a17:
[/

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleykümselam kardeşim vesveseye kapılmayın inşaallah ne kadar büyük günah işlerseniz işleyin ne kadar çok aynı hataya düşerseniz düşün Rabbimizin af ve mağfiretinden hiç birşey büyük degildir
Ruh bedeninizdeyken tevbe kapısı daima açıktır yeterki siz pişman olun
Rabbimiz El Hadi adının hakkı hürmetine hidayet nasip etsin Kalbinizi yolunda sabit kılsın
Nas ve Felak surelerini bol bol okuyun inşaallah...

azizislam

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleykümselam kardeşim vesveseye kapılmayın inşaallah ne kadar büyük günah işlerseniz işleyin ne kadar çok aynı hataya düşerseniz düşün Rabbimizin af ve mağfiretinden hiç birşey büyük degildir
Ruh bedeninizdeyken tevbe kapısı daima açıktır yeterki siz pişman olun
Rabbimiz El Hadi adının hakkı hürmetine hidayet nasip etsin Kalbinizi yolunda sabit kılsın
Nas ve Felak surelerini bol bol okuyun inşaallah...

Allah razı olsun cevaplandırdığınız için
amin amin
inşallah

kaniirfan

Kayıtlı Kullanıcı
1. sorunun cevabı: Bir bebeğe İsim koymanın şartları vardır.en önemli şatıda Kulağına Ezan okumaktır..yani bebek doğmuş olmak zorunda....diyelimki bir anne karnındakı bebegı kız sanarak elif dese sonra cocuk erkek dogsa doğmadan önceki isim makbul olmus olmurmu ?..yanı cinsiyeti belli olmayan bir bebege isim konabılırmı hiç...son yüzyılda bu teknoloji var ..kesinlikle bebek dogmadan önce isim koanacaktır diye bir durum yanlış

2. sorunun cevabı: Namazı ertelemen geRçekten iyi değil..işeytan adama namazı geciktirmek için hiç yapmayacagı işlkeri yaptırıyor..NAMAZI GEC KILANIN NAMAZIDA GEÇ KILINIR bunu aklından çıkarma.ayrıca tövbe edip edip aynı hatalara Günahlara düşme sebebin ARADA KALANLAR SAFINDA olmandır.böyle bir hadis mevcut.sana tavsiyem hayatında radikal tavırlar sergile..dini boyutlu bir değişiklik yap.ŞEYTAN HİDAYET YOLUNDA OLANLARLA UĞRAŞIR o yüzden de sabretmen gerekıyor

azizislam

Kayıtlı Kullanıcı
1. sorunun cevabı: Bir bebeğe İsim koymanın şartları vardır.en önemli şatıda Kulağına Ezan okumaktır..yani bebek doğmuş olmak zorunda....diyelimki bir anne karnındakı bebegı kız sanarak elif dese sonra cocuk erkek dogsa doğmadan önceki isim makbul olmus olmurmu ?..yanı cinsiyeti belli olmayan bir bebege isim konabılırmı hiç...son yüzyılda bu teknoloji var ..kesinlikle bebek dogmadan önce isim koanacaktır diye bir durum yanlış

2. sorunun cevabı: Namazı ertelemen geRçekten iyi değil..işeytan adama namazı geciktirmek için hiç yapmayacagı işlkeri yaptırıyor..NAMAZI GEC KILANIN NAMAZIDA GEÇ KILINIR bunu aklından çıkarma.ayrıca tövbe edip edip aynı hatalara Günahlara düşme sebebin ARADA KALANLAR SAFINDA olmandır.böyle bir hadis mevcut.sana tavsiyem hayatında radikal tavırlar sergile..dini boyutlu bir değişiklik yap.ŞEYTAN HİDAYET YOLUNDA OLANLARLA UĞRAŞIR o yüzden de sabretmen gerekıyor

Allah razı olsun cevapların için ama 1. soruda düşen çocuk erkek yani cinsi belli hem kızda olsa koyduğumuz isim 2sinede uyar

1. soruyada çok doğru cevap vermişsin.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt