Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

17 EYLÜL'de Ayasofya'ya HAÇLI Seferi! (1 Kullanıcı)

İPARHAN

Kayıtlı Kullanıcı
ABD'deki Yunanlılar,17 EYLÜL CUMA günü Ayasofyada ayin için geliyorlar

Uluslararası Ayasofya Kilise Bölgesi Derneği Başkanı Kris Spiru, Başbakan ve Diyanet’e ’muhtıra gibi’bir mektup yazarak, 17 Eylül’de Ayasofya’da yapacakları ayine davet etti.

İzin istemek yok, emrivaki var!,

Mekke,Roma, Kudüs gibiymiş

“NASIL milyonlarca Katolik Roma’da, milyonlarca Müslüman Mekke’de, milyonlarca Musevi Kudüs’te ibadet ediyorsa, biz Ortodokslar da hangi milletten olursak olalım Ayasofya’da ibadet edebilmeliyiz” görüşünü savunan Spiru, Ayasofya’nın kiliseye dönüşmesini istiyor. Şimdi tüm gözler, AKP’nin bu emrivakiye vereceği cevaba çevrildi.

ABD'deki bir grup Yunan, Ayasofya'da ayin yapmak için Türkiye'ye geleceklerini duyurdu. Fener Rum Patrikhanesi eyleme karşı olduğunu duyurdu.

Kendilerini Yunan asıllı Amerikan vatandaşı olarak tanıtan 200 kişilik bir grup, 17 Eylül Cuma günü Ayasofya Müzesi'nde ayin yapacaklarını duyurdu.

Chris Spyrou başkanlığındaki grup Cuma günü Ayasofya'da ayin yapma hazırlığı içinde.

İpsala sınır kapısından İstanbul’a yol alması beklenen kafile, müze içine biletsiz giriş yaparak ayin düzenlemeye çalışacak.

Bu da mümkün olmazsa kafile müze dışında planladığı ayini gerçekleştirmeye çalışacak.

İstanbul Fener Rum Patrikhanesi, Türk makamlarına söz konusu eylemle ilgilerinin bulunmadığı bilgisini verdi.

Yunan Dışişleri Bakanı Dimitris Droutsas ise Patrikhane'nin görüşlerine saygı göstermesi gerektiğini söyledi.
Büyük Birlik Partisi ise Ayasofya'da namaz kılma kampanyası başlatmış daha sonra bu isteğinden sebebi belli olmaycak bir biçimde vazgeçmişti.Müslümanlara kapatılan ve Fatih Sultan Mehmed Han'ın emaneti olan bu kutlu camiiye yönelik ilk kez HAÇLI tacizi gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceği merak ile bekleniyor..

Eylemin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği henüz kesinlik kazanmış değil. Ama bu Ayini gerçekleştirme istekleri kesinlikle AYASOFYA'ya yönelik yıllardır uygulanan hristiyanlaştırma çabalarının ve girişimlerinin göstergesi olmuştur.[/B]

İPARHAN

Kayıtlı Kullanıcı
“İşte bu benim Ayasofya Vakfiyem, dolayısıyla kim bu Ayasofya’yı camiye dönüştüren vakfiyemi değiştirirse, bir maddesini tebdil ederse onu iptal veya tedile koşarsa, fasit veya fasık bir teville veya herhangi bir dalavereyle

Ayasofya Camisi’nin vakıf hükmünü yürürlükten kaldırmaya kastederlerse, aslını değiştirir, füruuna itiraz eder ve bunları yapanlara yol gösterirlerse ve hatta yardım ederlerse ve kanunsuz olarak onda tasarruf yapmaya kalkarlar, camilikten çıkarırlar ve sahte evrak düzenleyerek, mütevellilik hakkı gibi şeyler ister yahut onu kendi batıl defterlerine kaydederler veya yalandan kendi hesaplarına geçirirlerse ifade ediyorum ki huzurunuzda, en büyük haram işlemiş ve günahları kazanmış olurlar.

Bu sebeple, bu vakfiyeyi kim değiştirirse,

Allah’ın, Peygamber’in, meleklerin, bütün yöneticilerin ve dahi bütün Müslümanların ebediyen LANETİ ONUN VE ONLARIN ÜZERİNE OLSUN, azapları hafiflemesin onların, haşr gününde yüzlerine bakılmasın.

Kim bunları işittikten sonra hala bu değiştirme işine devam ederse, günahı onu değiştirene ait olacaktır.

Allah’ın azabı onlaradır.

Allah işitendir, bilendir."

FATİH SULTAN MEHMET HAN HZ.

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
Bu sebeple, bu vakfiyeyi kim değiştirirse,

Allah’ın, Peygamber’in, meleklerin, bütün yöneticilerin ve dahi bütün Müslümanların ebediyen LANETİ ONUN VE ONLARIN ÜZERİNE OLSUN, azapları hafiflemesin onların, haşr gününde yüzlerine bakılmasın.

Kim bunları işittikten sonra hala bu değiştirme işine devam ederse, günahı onu değiştirene ait olacaktır.

Allah’ın azabı onlaradır.

Allah işitendir, bilendir."

FATİH SULTAN MEHMET HAN HZ.
Allahcc razı olsun gönüldaşımız...
Rabbimize emanetsin...

İPARHAN

Kayıtlı Kullanıcı
Allahcc razı olsun gönüldaşımız...
Rabbimize emanetsin...

Allah cümlemizden razı olsun Gönüldaşım...hissiz,fikirsiz,eylemsizlik psikolojisinden/ruhundan,bir an önce sıyrılıp kendimize gelmeli aslımıza yani asil ümmet ruhumuza geri dönmeliyiz...Fert fert birleşmeli topyekün eylemler düzenlenmeli,yüce kitabımızı yakanlara,Ayasofyaya göz dikenlere göz dağı vermeli ve hevesleri kursaklarında bırakılmalıdır...Bu da ancak dilde,dinde,fikirde vs... birlikle mümkün olur...

Horanta

Kayıtlı Kullanıcı
" Ayasofya'yı kapalı tutmak, Yunanlıya "ben yapamıyorum; sen gel de kendi hesabına aç!" demekten farksızdır. Ayasofya'yı kapalı tutmak, Birleşmiş Milletler'den Afrikalı yamyam devletlerine kadar aleyhimize rey verdirip kendileri müstenkif geçinen Batılılara "artık benim hayat hakkım kalmadı!" demektir. Ayasofya'yı kapalı tutmak, bu toprağın üstündeki 30 milyon ve altındaki 30 milyar Türk'ün semâları tutuşturan lanetine hedef olmaktır. Ayasofya'yı kapalı tutmak, Allah'a sövmeye, Kur'ana tükürmeye, Türk tarihini kubura atmaya, Türk iffetini kirletmeye, Türk vatanını satmaya denk bir suçtur"

N.Fazıl Kısakürek.

İPARHAN

Kayıtlı Kullanıcı
" Ayasofya'yı kapalı tutmak, Yunanlıya "ben yapamıyorum; sen gel de kendi hesabına aç!" demekten farksızdır. Ayasofya'yı kapalı tutmak, Birleşmiş Milletler'den Afrikalı yamyam devletlerine kadar aleyhimize rey verdirip kendileri müstenkif geçinen Batılılara "artık benim hayat hakkım kalmadı!" demektir. Ayasofya'yı kapalı tutmak, bu toprağın üstündeki 30 milyon ve altındaki 30 milyar Türk'ün semâları tutuşturan lanetine hedef olmaktır. Ayasofya'yı kapalı tutmak, Allah'a sövmeye, Kur'ana tükürmeye, Türk tarihini kubura atmaya, Türk iffetini kirletmeye, Türk vatanını satmaya denk bir suçtur"

N.Fazıl Kısakürek.

İşte olay kısaca budur...Üstadın tüyleri diken diken edici ve üzerinde derin düşünmemizi sağlayıcı kıymetli yazısını paylaştığın için teşekkürler gönüldaş...
Hiçkimse bizden böyle hassas bir konuda mutedil bir tavır sergilememizi beklemesin...

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
İşte olay kısaca budur...Üstadın tüyleri diken diken edici ve üzerinde derin düşünmemizi sağlayıcı kıymetli yazısını paylaştığın için teşekkürler gönüldaş...
Hiçkimse bizden böyle hassas bir konuda mutedil bir tavır sergilememizi beklemesin...
Zincirler Kırılacak,
Ayasofya Açılacak,
Mutlaka...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt