Hasıl ı Kelam
Kayıtlı Kullanıcı
Peygamberimiz Aleyhisselam;Bedir seferine çıkarken,Medine den Mekkeye giden dağ yolunu takib etti.
Medine ye 1 mil uzaklıkta bulunan,Medine evlerine bitişik Buyutu's-Sukya da,Ebu İnebe kuyusu yanında mücahidleri durdurdu.
Yaşlarını küçük gördüğü:
1.Abdullah b.Ömer i,
2.Üsame b.Zeyd i,
3.Rafi b.Hadic i,
4.Bera b.Azib i,
5.Useyd b.Züheyr i,
6.Zeyd b.Erkam ı,
7.Zeyd b.Sabit i,
8.Umeyr b.Ebi Vakkas'ı,oradan Medine ye geri çevirdi.
Medine ye 1 mil uzaklıkta bulunan,Medine evlerine bitişik Buyutu's-Sukya da,Ebu İnebe kuyusu yanında mücahidleri durdurdu.
Yaşlarını küçük gördüğü:
1.Abdullah b.Ömer i,
2.Üsame b.Zeyd i,
3.Rafi b.Hadic i,
4.Bera b.Azib i,
5.Useyd b.Züheyr i,
6.Zeyd b.Erkam ı,
7.Zeyd b.Sabit i,
8.Umeyr b.Ebi Vakkas'ı,oradan Medine ye geri çevirdi.
Sad b. Ebi Vakkas der ki:
"Resulullah Aleyhisselamın küçüklerimizi geri çevirmesinden biraz önce,Kardeşim Umeyr b.Ebi Vakkas'ı göze görünmemeye çalışırken gördüm:
'Kardeşim sana ne oldu?'dedim.
"Resulullah Aleyhisselamın küçüklerimizi geri çevirmesinden biraz önce,Kardeşim Umeyr b.Ebi Vakkas'ı göze görünmemeye çalışırken gördüm:
'Kardeşim sana ne oldu?'dedim.
'Resulullah Aleyhisselamın beni küçük görüp geri çevirmesinden korkuyorum!Halbuki,ben sefere çıkmayı arzu ediyor,Allah ın bana şehitlik nasib etmesini umuyorum!'dedi.
Kendisi Rasulullah a arz edilince,küçük görüp,ona:
'Sen geri dön!'
buyurdu.
Umeyr ağlamaya başladı.Resulullah Aleyhisselam da,müsaade buyurdu.Umeyr in kılıcı uzun,kendiside boysuz olduğu için,kılıcını bağlayamamış,ben bağlamıştım.Bedir de şehit düşdüğü zaman,16 yaşlarında idi."
Allah celle celalüh ondan razı olsun!
kaynak:M.Asım Köksal-İslam Tarihi/3.cilt/shf:284
[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=OHXHk5yIKzw[/YOUTUBE]
not:aliye_aliye kardeşimiz vesilesiyle ilk defa dinledik bu eseri ve sonradan ekleyerek sizlerlede paylaşmak istedik...