Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

1 Nisan'da bilgisayarları bekleyen tehlike! (1 Kullanıcı)

ismaile

Kayıtlı Kullanıcı
1 Nisan'da sizi sadece 1 Nisan şakaları beklemiyor. Bilgisayarlarımız da büyük tehlike altına girecek. Belki de tüm sistemler çökecek.

Geçtiğimiz günler Atatürk Havaalanı olmak üzere birçok havaalanında bilgisayar sistemlerinin durmasına sebep olan Conficker solucanın yeni bir versiyonu 1 Nisan'da tekrar aktif hale gelebilir.

Son yılların en büyük kabusu haline gelen Conficker internet üzerinden kendisini güncelleyerek çok daha güçlü hale geldi. Virüsün davranışlarını yakından inceleyen Computer Associates (CA) yetkilileri, Conficker'ın 1 Nisan günü büyük bir hareketlenme içine gireceğini iddia ediyorlar. CA'nın açıklamasına göre virüsün güncellenen son sürümü yakalanmamak konusunda son derece başarılı. Windows'un güvenlik ayarlarını kendiliğinden düşürebilen Conficker, ayrıca sistem geri yükleme noktalarını ve Windows Defender'ı silebiliyor. Ayrıca sistemdeki güvenliği ilgilendiren tam 23 farklı servisi kapatabilen Conficker, 71 değişik güvenlik sitesi ve sistemine erişimi engelleyebiliyor.

Conficker.C olarak bilinen kabusun son sürümünün 1 Nisan tarihinde aktive olacağı tahmin ediliyor, fakat ne yapacağı henüz bilinmiyor

Kaynak: internethaber.com

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
"selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü"
paylaşımınızdan dolayı Allah razı olsun.önlem alınabilinir mi?nasıl?

ismaile

Kayıtlı Kullanıcı
paylaşımınızdan dolayı Allah razı olsun.önlem alınabilinir mi?nasıl?
Ve Aleyküm Selam
En azından 1 nisanda bilmediğiniz sitelere girmeyin exe uzantılı dosyaları indirmeyin şimdilik bu kadar birde ben Avast anti virüs programını kullanıyorum tavsiye edrim virüslü sitelere girilmesini engelliyo

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
Son dönemin en büyük virüs tehdidi olan Conficker'a yenilmek istemeyenlere yeni bir çözüm...

BitDefender'ın anti-virüs uzmanları herkesin dilinde olan Conficker kurtçuğunu kalıntısız olan sistemden silebilen bir temizleme-yazılımı yayımladı.

Downadup ismindeki solucan aylardır ortalığı kasıp kavuruyor ve geçen süre zarfında dünya çapında milyonlarca bilgisayara bulaştı. Conficker'ın kullandığı Windows güvenlik açığı uygun bir Microsoft yaması ile kapatılmadığı durumda modifiye edilmiş bir web sitesine girmeniz, zararlının bilgisayara bulaşması için yeterli.

"Downadup Removal Tool" ismindeki BitDefender programı ücretsiz olarak sunuluyor ve olası bulaşma durumunda Conficker kurtçuğunu sistemden tamamen kaldırmanızı sağlıyor. Kuruluma dâhi ihtiyaç duymayan aracı indirdikten sonra arşivden çıkarıp çalıştırmanız yeterli.

Aracı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

Win32.Worm.Downadup.Gen

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
Gelelim 26 Nisana, tabiki çernobil...

Her yıl 26 Nisan tarihinde aktif olan Chernobil virüsü (win95.CIH) hakkında sizleri uyarmak istiyorum...

Chernobil virüsü adını 1987 yılındaki, Ukrayna'da meydana gelen Chernobil Nükleer Santralindeki patlamadan alır. O patlama sonrası bölgede kanser tehlikesi hala bulunmaktadır. Bu virüs donanıma zarar verdiği bilinen en etkili bilgisayar virüslerinden bir tanesidir. Bilgisayarlara internet, disket veya cdlerle bulaşır. Bulaştıktan sonra varlığını iyi bir anti virüs programınız yoksa algılayamazsınız. Ama aktifleşmeden bir kaç gün öncesinde kendisini hissettirir. Ve her yıl 26 Nisan tarihinde bilgisayarlarınızın ana kart üzerindeki BIOS dediğimiz chipleri bozar, hard disklerinizdeki verilerinizi bir daha kullanılmayacak şekilde tahrip eder... ve yüzlerce dolarlık zarara uğratabilir…

:: Chernobil Virüsü'nün varlığı nasıl anlaşılır?

Chernobil virüsü aktifleşmeden birkaç gün önce, exe dosyalarına (kendi kendine çalışabilen uygulamalar) bulaşır. Bu programlardan her hangi birinin çalıştırılması tüm sistemdeki uygulamalarında zarar görmesini sağlar. Bazı programlarda chernobil virüsünün varlığı kolaylıkla anlaşılır.

Microsoft firması dünyada en çok kullanılan işletim sistemi olan Windows'u üretmiştir. Tabi MS Office yani Word, Excel de aynı şirketin ürünüdür. Günümüzde hemen hemen her bilgisayarda olan programlardır. Bu virüsün bulaştığı bilgisayarlarda Word veya Excel açıldığı zaman Rundll32.exe’nin geçersiz işlem yürütme hatasını alabilirsiniz... Aynı şekilde sıkıştırılmış, exe formatlı dosyaların açılmasında "bad sector" hatası alınabilir. İnternet Explorer kendi kendisine hata verip kapatılmak zorunda kalabilir. Bu hatalar Chernobil virüsünün varlığını bize gösterir.

Virüs, SimCity 3000 adlı bilgisayar oyununun kopya CD'lerinde görüldü. DNet firması ise Sin adlı oyunun orijinal demosunda bu virüse rastlandığını duyurdu.

Bilgisayar saatini ileri ya da geri almak ise virüsün aktif hale gelmesini engelliyor.

:: Chernobil Virüsü'nden nasıl kurtulabilirsiniz ?

Chernobil virüsü özellikle Windows 95, Windows 98, ve Windows Me gibi eski FAT32 sistemlerde sıklıkla görülür. Ama Windows'un XP ve Windows Vista versiyonlarında da çalışabilen türevlerine de rastlanmıştır. %10-15 lik bir ihtimal de olsa FAT32 dosya sistemine sahip Windows XP'ye de bulaşabilir. Bu nedenle işletim sisteminiz ne olursa olsun, aşağıdaki korunma yöntemlerini uygulamanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

:: Chernobil Virüsü'nden korunma yöntemleri

1. Chernobil virüsü, exe uzantılı dosyalara zarar verir. Bu dosyalar sadece Windows ortamında çalışırlar. Sisteminizi MS-Dos ortamında taramanızı sağlayabilecek iyi bir anti virüs programları ile taramalısınız. Overview - F-PROT Antivirus Downloads adresinden indirebileceğiniz F-Prot Anti virüs bu alanda en başarılı programlardan biridir. En belirgin özelliği Chernobil bulaşmış dosyaları DOS altında dezenfekte edebilmesidir. Böylece virüs sistem dosyalarına bulaşmış olsa bile, dezenfekte edildiği için, sisteminiz format atılmaya ihtiyaç duymaksızın çalışacaktır.

2. Her yıl 26 Nisan'da aktif olan bu virüs sistemin 26 Nisanı görmeyecek şekilde ayarlanması ile aktifleşmesi engellenebilir. Bunun için sistem tarihini denetim masasından değiştirmelisiniz. Yani en geç 25 Nisan gece 23.59’a kadar sistem tarihinizi 27 Nisan'a alabilirsiniz. Böylece virüs'ün aktifleşmesini durdurabilirsiniz.

3. Eğer tarihi 27 Nisan gibi ileri bir tarihe almadıysanız ve bilgisayarınızda iyi bir anti virüs programı kurulu değilse, kısacası virüsün varlığından emin değilseniz... 26 Nisan da sisteminizi hiç bir şekilde açmayın... )

Son olarak şunu söylemeliyim. Bu bir uyarıdır. Ama virüsün varlığında sonuçları ağır olabilecek bir uyarıdır. Chernobil Virüsünün zararları konusunda tecrübe sahibi biri olarak şimdiden sizleri bilgilendirme ihtiyacı duyuyorum. Umarım Chernobil gibi bir faciayı sizlerde yaşamazsınız.

ismaile

Kayıtlı Kullanıcı
Son dönemin en büyük virüs tehdidi olan Conficker'a yenilmek istemeyenlere yeni bir çözüm...

BitDefender'ın anti-virüs uzmanları herkesin dilinde olan Conficker kurtçuğunu kalıntısız olan sistemden silebilen bir temizleme-yazılımı yayımladı.

Aracı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

Win32.Worm.Downadup.Gen

bilgilendirmen için sağol kardeşim program hakkında biraz daha bilgi verir misin ben şimdi indirdim bunu acaba virüs bulaşınca mı çalıştırcaz yoksa şimdi yani virüs yokken mi birde bunu çalıştırınca sürekli aktif halde mi bekliyo yani sürekli çalışır vaziyette mi kalıyo şimdiden tşk

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
1 Nisan sadece bir varsayım. İllaki çalışacak, aktif hale gelecek diye bir şey yok. Keza bulaşırsa zaten sistem kendisini belli eder.

Kuruluma dâhi ihtiyaç duymayan aracı indirdikten sonra arşivden çıkarıp çalıştırmanız yeterli.

hanimeli

Kayıtlı Kullanıcı
teşekkürler bilgi için
açmayalım inşallah..

mahidevran

Kayıtlı Kullanıcı
ismaile kardeş müzikli dosyayı çok beğendim. onu indirebileceğim site var mı?

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
paylaşımlarınız için allah razı olsun.selametle kalın.

ismaile

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm Slm cümlemizden inş.

ahde

Kayıtlı Kullanıcı
s.a kardeşim bende teşekkür ediyorum
zaten bir kaç defa bilgisayarım çöktü
işlerimiz aksadı
çeşitli vrüs programları yükledik
sizin önereceğiniz bir program varmı

ismaile

Kayıtlı Kullanıcı
ben avastı kullanıyorum memnunum ama sadece avastla iş bitmiyor bilgisayarında c sürücüsüyle pek işin yoksa deep freez diye bi program var + onu kullan ama işi bilen biri kursun bilgisayarına herkez yapamaz ben kullanıyorum aşağı yukarı 6-7 aydır format atmadım bilgisayarım ilk günkü gibi hızlı ve temiz ilerleyen zamanlarda belki deep freez konusunu DAHA DETAYLI paylaşırım ...
DEEP FREEZ
http://forum.islamiyet.gen.tr/pc-donanim/75091-viruslu-bilgisayar-kalmayacak-avast.html

ahde

Kayıtlı Kullanıcı
ben avastı kullanıyorum memnunum ama sadece avastla iş bitmiyor bilgisayarında c sürücüsüyle pek işin yoksa deep freez diye bi program var + onu kullan ama işi bilen biri kursun bilgisayarına herkez yapamaz ben kullanıyorum aşağı yukarı 6-7 aydır format atmadım bilgisayarım ilk günkü gibi hızlı ve temiz ilerleyen zamanlarda belki deep freez konusunu DAHA DETAYLI paylaşırım ...
DEEP FREEZ
http://forum.islamiyet.gen.tr/pc-donanim/75091-viruslu-bilgisayar-kalmayacak-avast.html

sağol kardeş ALLAH razı olsun
selam ve dua ile

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt