Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

1 Nisan Şaka Günü Gegil Hile Günü (1 Kullanıcı)

CORE

Kayıtlı Kullanıcı
1 Nisanın tarihçesi;

15. yüzyılın sonlarında, Haçlı ordusu Endülüs Müslümanlarının son kalesini kuşatır. Uzun süren bir kuşatma olmasına rağmen, kış aylarınında etkisiyle, kale korunabilmektedir. Durumun zorluğunu anlayan Haçlı ordusunun komutanı değişik taktikler düşünmektedir.

En sonunda 31 Mart gecesi Kalenin önüne giderek bir elinde Kur'an bir elinde İncil 'şu iki kitap üzerine yemin ederim ki, teslim olursanız bu akşam size bir şey yapmayacağım' der. Gerekli görüşmelerden sonra canlarının kurtarılması karşılığında Müslümanlar kaleyi teslim ederler.

Ertesi sabah, yani 1 Nisan sabahı, Haçlı ordusu komutanı bütün
Müslümanların öldürülmesi için emir verir. Bunun üzerine Müslümanlar 'Yemin etmiştiniz,bize söz vermiştiniz' dediklerinde Haçlı ordusu komutanı 'Benim sözüm size dün akşam içindi, bugün için size bir sözüm yoktur' diye cevap verir ve bütün Müslümanlar orada şehit edilir.

İşte o gün bugündür 1 Nisan hristiyanlar arasında 'Hile Günü' olarak kutlanmaktadır. Maalesef hıristiyanları taklit etmeyi modernleşme sanan gafil müslümanlar arasında da yaygınlaşmış,yüzlerce, binlerce müslümanın katliam günü olan 1 Nisan'lar, bir şaka günü olarak kutlanmaktadır.

Peçeli-Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Malesef gereksiz şeylerle uğraşmaktan zevk alıyoruz insanlar yaptıkları işin neye dayandığını,nasıl meydana geldiğini,niçin yaptıklarını bilmeden hareket ediyorlar.Örneğin;1 Nisan,Sevgililer Günü,Yılbaşı vs...verdiğim örneklere dikkat edin hiçbiri Türklere ait bir gelenek değil ve dinimizdede hoş karşılanan bişey değiller kısacası özenti olmuş hayatımız...

Ayşegül00

Kayıtlı Kullanıcı
aynen katılıyorum ama o kadar çookk şaka yapan vardıki bugün bıktım ya...artık 1 nisan gününü sevmiyorum............

CORE

Kayıtlı Kullanıcı
Daha ordan burdan alarak gelenek haline getirdiğimiz o kadar islama aykırı konu varki hangibirine yanalım ki...

Malesef gereksiz şeylerle uğraşmaktan zevk alıyoruz insanlar yaptıkları işin neye dayandığını,nasıl meydana geldiğini,niçin yaptıklarını bilmeden hareket ediyorlar.Örneğin;1 Nisan,Sevgililer Günü,Yılbaşı vs...verdiğim örneklere dikkat edin hiçbiri Türklere ait bir gelenek değil ve dinimizdede hoş karşılanan bişey değiller kısacası özenti olmuş hayatımız...

aynen katılıyorum ama o kadar çookk şaka yapan vardıki bugün bıktım ya...artık 1 nisan gününü sevmiyorum............

Evet müslüman kardeşlerim. İslama aykırı olan, özentilerle meydana gelmiş ve gelenek haline getirilmiş olan bu tür olaylara bilinçlenerek karşı koyabilir bu olguları yok edebiliriz. El ele, gönül gönüle hep birlikte 1 Nisana hayııııır.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt