Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

yemek yapmayı seven hanımlar tarif paylaşalım mı.......? (1 Kullanıcı)

melek4545

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağu 2009
Mesajlar
3,460
Tepki puanı
1
Puanları
36
Yaş
31
Konum
İstanbul
130118152848_03amptfbvwnkhbtg4zhzrh0c.jpg

Kağıt Bardakta Kek

Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
1 çay bardağı damla çikolata
1 su bardağı dövülmüş fındık
13-14 adet kağıt bardak

Hazırlanışı


HAZIRLANIŞI: Karıştırma kabına yumurtaları kırıp şekeri ilave edip mikserle güzelce çırpıyoruz ve diğer malzemeleri ilave edip çok koyu olmayan akışkan olarak hazırlıyoruz,damla çikolatayı içine döküp kaşıkla karıştırıp kağıt bardaklara paylaştırıp en üstünede fındık serpiştirip fırın tepsisine dizip pişiriyoruz....piştikten sonra bardakları kesip çıkarıyoruz..

Çok güzel görünüyor ama benim anlamadığım bardakları yağlıyormuyuz?
 

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
2,757
Tepki puanı
180
Puanları
63
Yaş
39
melekcim ben yağladım çok rahat çıktı .. pasta fırçasını yağa batırıp öle yağlıyorum aman aman yağlamıyorum yani.. hemen çıkıyor..
 

lale25

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Haz 2013
Mesajlar
216
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
hafta sonu yaptığım bardakta kekim
gerçeketn süper oldu ufak tefek değişiklik yaptım süslemesi:)
 

GüL_ne_OLuR

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Mar 2013
Mesajlar
44
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
35
121221142318_2fonnzjuvikodyztbb5oij5n.jpg

BAHARATLI ÇITIR BÖREK
Malzemeler
2 adet yufka
2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Eser miktarda tuz,kuru nane,karabiber,kırmızı biber
Maydonoz (isteğe bağlı)
Yufkaların üzerine sürmek için :
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
Üzerine :
Yumurta sarısı
Kuru nane pul biber


Hazırlanışı


1 su bardağı suyu ve sıvı yağı iyice karıştırın. Yağ bittikçe ekleyebilirsiniz Yufkaların birini yayın. Önce yağlı sudan sürün. Üzerine

tuz, nane , kırmızı biber ve karabiber ile karıştırdığınız rendelenmiş beyaz peynirin yarısını yayın. İkinci yufkayı da bunun üzerine serin. Yine yağlı karışımı ve daha sonrada baharatlı peynirli karışımın kalanını yayın. Bir ucundan başlayarak rulo şeklinde yuvarlayın. Derin dondurucuda saklamak isterseniz ruloyu ortadan 2ye bölün. Pişirmek istediğiniz zaman bir kaç saat öncesinden çıkarın hafifçe yumuşayınca bir parmak kalınlığında dilimleyin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine rulo börekleri yatık olarak yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, nane kırmızı biber serpin. (ben serpmedim pul biberim acı olduğu için, sadece peynirine karıştırdım) 175 derece ısıtılmış fırında börekler kızarıncaya kadar pişirin.

ÇOkk güzel olmuş....BAsit ve lezzetli bir tarif...
Ellerinize saĞLIK...
 

melek4545

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağu 2009
Mesajlar
3,460
Tepki puanı
1
Puanları
36
Yaş
31
Konum
İstanbul
GARNİTÜRLÜ TAVUK

2324090301_3fbecac86c.jpg


MALZEMELER:


1 kemiksiz tavuk göğsü
1 kutu hazır garnitür (gramajı en fazla olandan)
1 iri soğan
2-3 domates
1 yemek kaşığı biber salçası, tuz, karabiber, kekik
yarım çay bardağı zeytinyağı yada sıvıyağ

YAPILIŞI:

Tavuk etini kuşbaşı doğrayın ve yağla rengi değişene kadar soteleyin
Soğanı küçük, yemeklik doğrayın ve tavuğa ilave edin.
Soğanlar pembeleşince domatesleri rendeleyin,baharatları ekleyin ve salçayı da katarak yemek suyunu çekene kadar harlı ateşte pişirin.
En son garnitürün suyunu süzün ve yemeğe katın, 2-3 dk pişirin ve yemeği ocaktan alın.

Dün akşam yaptım çok beğendiler herkese tavsiye ederim
 

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
2 Eyl 2009
Mesajlar
3,791
Tepki puanı
5
Puanları
0
Yaş
30
101215152204_1dl4l3omqpexx5gja3vf132h.JPG


Hindistan Cevizli Kakaolu Kurabiye


görsel bir şölen..

Malzemeler
1 yumurta
1 su bardak Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
250 gr yağ
2yemek kaşık Dr. Oetker Kakao
1 çaybardak hindistan cevizi
2 yemek kaşık tozşeker
aldığı kadar un


piştikten sonrası için;
1,5 bardak süt...
3-4 yemek kaşığı toz şeker...
süt soğuk olacak..


Hazırlanışı


Eritilmiş yağın içine yumurta sarısı eklenir.ardından pudra şekeri, un, vanilya, kabartma tozu ve kako eklenir.kurabiye hamuru elde edilir.



Diğer kapta hindistan cevizi, toz seker, yumurta akı karıştrırlır. Kakaolu kurabiye hamuruna içliköfte tarzında oyuklar oluşturulur içlerine hindistan cevizli karışımlar konur. hamurlar kapatılır ve tepsiye konur.180 derecede pişirilir fırından çıkar çıkmaz hazırladığımız şekerli soğuk süte batırıp servis tabağına konulduğunda isteğe bağlı olarak pudra şekeri veya hindistan cevizi üzerine dökülebilir.
alıntı...... (mutfaktayız)

bu tarifi kızımın doğum gününde deemiştim ve süper olmuştu .. herkeste çok beğenmişti

buradaki yağ margarin mi tereyağı mı abla
 

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
2 Eyl 2009
Mesajlar
3,791
Tepki puanı
5
Puanları
0
Yaş
30
margarinin gramajına bakınca anladım:)gerek kalmadı:)
 

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
2 Eyl 2009
Mesajlar
3,791
Tepki puanı
5
Puanları
0
Yaş
30
burdan 3 tarifi denedim.3 ü de çok beğenildi.
hatta tarif istediler.:)benden bile tarif istenildi ise düşünün artık pastanın güzelliğini:)
 

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Ocak 2013
Mesajlar
879
Tepki puanı
6
Puanları
0
Yaş
38
BUGÜNLERDE AŞURA YAPALIM.....
Aşure için gerekli malzemeler

·yarım kg. aşurelik buğday ( aşure ve keşkek için)

·1 su bardağı nohut

·1 su bardağı kuru fasulye

·100 gr kuru kayısı, yıkanmış ve ufak ufak doğranmış

·50 gr. kuş üzümü

·100 gr. çekirdeksiz kuru üzüm

·dilerseniz ufak ufak doğranmış kuru incir (incir aşurenin rengini koyulaştırdığı için isteğe bağlıdır)

·1 kg. toz şeker

·3-4 adet karanfil ve 2 çubuk tarçın (yarım fincan kadar cezvede kaynatılıp süzülecek)

·Ceviz

·Fındık

·Badem

·Nar

Hazırlanışı :
1.Buğdayı büyük bir tencereye 9-10 saat öncesinden büyük bir tencereye alıp içerisini su ile doldurarak bir taşım kaynatın.

2.Daha sonra geceden ıslattığınız nohut ve kuru fasulyeyi bir tencereye, yenebilecek kıvama gelene kadar kaynatın

3.Her iki tencere de kaynadıktan sonra altını kapatın ve biraz dinlendirin.

4.Nohut, buğday ve fasulyeyi büyük bir tencereye alın ve hepsi yumuşayana kadar ara sıra karıştırarak pişirin. buğdaylar iyice ezilinceye, nohut ve kuru fasulyeler de yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 2,5-3 saat) pişirin. Eğer tencerelerdeki su azalırsa kaynamış su ekleyin, aşureyi ağzı açık şekilde pişirin.

5.hepsi çekirdeksiz üzümü, kuş üzümünü ve kayısıları ve diğer tatlı yemişleri tencereye ekleyin. 15 dakika daha pişirdikten sonra toz şekeri ekleyin,

6.süzülmüş tarçın ve karanfil suyunu da ekleyin. Dileyen bir kaşık gül suyu da ekleyebilir

7.Aşurenin kıvamını kaynar su ekleyerek dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Gerekli kıvamı elle ve tatla kontrol edebilirsiniz.

8.aşure soğuduktan sonra kaselere paylaştırıp tarçın/ceviz/fındık/nar ile süsleyin. not: piştikten sonra aşurenin bir kısmına veya tamamına bir portakal kabuğu rendesi eklerseniz çok güzel bir tat yakalamış olursunuz.
 

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Şub 2009
Mesajlar
11,102
Tepki puanı
22
Puanları
38
Konum
Mevlana diyarı
BUGÜNLERDE AŞURA YAPALIM.....
Aşure için gerekli malzemeler

·yarım kg. aşurelik buğday ( aşure ve keşkek için)

·1 su bardağı nohut

·1 su bardağı kuru fasulye

·100 gr kuru kayısı, yıkanmış ve ufak ufak doğranmış

·50 gr. kuş üzümü

·100 gr. çekirdeksiz kuru üzüm

·dilerseniz ufak ufak doğranmış kuru incir (incir aşurenin rengini koyulaştırdığı için isteğe bağlıdır)

·1 kg. toz şeker

·3-4 adet karanfil ve 2 çubuk tarçın (yarım fincan kadar cezvede kaynatılıp süzülecek)

·Ceviz

·Fındık

·Badem

·Nar

Hazırlanışı :
1.Buğdayı büyük bir tencereye 9-10 saat öncesinden büyük bir tencereye alıp içerisini su ile doldurarak bir taşım kaynatın.

2.Daha sonra geceden ıslattığınız nohut ve kuru fasulyeyi bir tencereye, yenebilecek kıvama gelene kadar kaynatın

3.Her iki tencere de kaynadıktan sonra altını kapatın ve biraz dinlendirin.

4.Nohut, buğday ve fasulyeyi büyük bir tencereye alın ve hepsi yumuşayana kadar ara sıra karıştırarak pişirin. buğdaylar iyice ezilinceye, nohut ve kuru fasulyeler de yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 2,5-3 saat) pişirin. Eğer tencerelerdeki su azalırsa kaynamış su ekleyin, aşureyi ağzı açık şekilde pişirin.

5.hepsi çekirdeksiz üzümü, kuş üzümünü ve kayısıları ve diğer tatlı yemişleri tencereye ekleyin. 15 dakika daha pişirdikten sonra toz şekeri ekleyin,

6.süzülmüş tarçın ve karanfil suyunu da ekleyin. Dileyen bir kaşık gül suyu da ekleyebilir

7.Aşurenin kıvamını kaynar su ekleyerek dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Gerekli kıvamı elle ve tatla kontrol edebilirsiniz.

8.aşure soğuduktan sonra kaselere paylaştırıp tarçın/ceviz/fındık/nar ile süsleyin. not: piştikten sonra aşurenin bir kısmına veya tamamına bir portakal kabuğu rendesi eklerseniz çok güzel bir tat yakalamış olursunuz.

işte aradığım tarif :) eyvallah :)
 

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Ocak 2013
Mesajlar
879
Tepki puanı
6
Puanları
0
Yaş
38
ellerine sağlık şimdiden afiyet olsun....
 

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
2,757
Tepki puanı
180
Puanları
63
Yaş
39
KEREVİZ MEZESİ;

1 tane yeşil elma
2 tane limon bol sulu olanlarından istersen 3 tanede koyabilirsin ben çok koyarım.
1 tane kereviz
ceviz
mayonez
yoğurt

bunu yaparken çok hızlı olman lazım elmada kerevizde çok çabuk kararıyor o yüzden elininn altında yoğurdun mayonezin ve sıkılmış limonun hazır olsun.

öncelikle elmanın kabuğunu soy ve rendele derin bir kaba al ve üzerine limon suyunu dök, az yoğurt ve mayonez koy süzme yoğuttan yaparsan daha güzel olur ama şart değil.
sonra kerevizini güzelce soy yıka ve rendele çok hızlı ol hemen elmaların içine ekle mayonez ve yoğurt ilavesi yapabilirsin ama dikkat et cıvık CIVIK olmasın cevizlerinide ekle tuzunu koy harika bir tat oluyor. mayonezin tadı ağıza gelsin canım benim. Mayonez yoğurttan fazla olsun.
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt