zeynep fatma
Kayıtlı Kullanıcı
- Katılım
- 24 Tem 2006
- Mesajlar
- 4
- Tepki puanı
- 0
- Puanları
- 0
Es selamun aleyküm;
sizlere güzelce kilo almanıza vesile olacak bir tarif öneriyorum harika oluyor.....
ama bir okadarda hakkını veriyor....
malzemeler
1 kg baldo pirinç (yaklaşık 4 su bardağı)
havuç 3 orta boy
2 tane soğan
yarım paket tereyağ
600 gr netuzu sotelik et
2 kaşık salça
2 bardak haşlanmış nohut
tuz
karabiber
1 kaşık tereyağı
hazırlanışı
pirinçleri ıslatın. havuçları rendeleyin. soğanları el ile küçük küçük doğrayın tereyağı eritip soğanları içine koyun ve 1-2 dakika kavrun. üzerine et ilave edin, kendi suyu ile pişirin. etler bıraktığı suyu çeksin, eğer et hala sertse biraz sıcak su ekleyin pişmesine yakın havuç koyun. et ile beraber pişirmeye devam edin.3,5 kaşık kadar salçayı tzu arzuya göre biraz karabiberi ve haşlanmış nohutları tencere ekleyin. daha önceden ıslattığınız baldo pirinci ilave edilip malzemenin üstünü bir serçe parmağı inceliğinde geçecek şekilde sıcak su ilave edin. önce biraz hızlı ateşte sonra kısık ateşte suyunu çektirin. üstüne tereyağı parça parça koyarak demlenmeye bırakın servis öncesi pilavı iyice karıştırarak büyükçe bir kase içine koyun ve servis tabağına ters çevirin. yanına turşu veya domates salatalık ve ayranla servis yapın
sizlere güzelce kilo almanıza vesile olacak bir tarif öneriyorum harika oluyor.....
ama bir okadarda hakkını veriyor....
malzemeler
1 kg baldo pirinç (yaklaşık 4 su bardağı)
havuç 3 orta boy
2 tane soğan
yarım paket tereyağ
600 gr netuzu sotelik et
2 kaşık salça
2 bardak haşlanmış nohut
tuz
karabiber
1 kaşık tereyağı
hazırlanışı
pirinçleri ıslatın. havuçları rendeleyin. soğanları el ile küçük küçük doğrayın tereyağı eritip soğanları içine koyun ve 1-2 dakika kavrun. üzerine et ilave edin, kendi suyu ile pişirin. etler bıraktığı suyu çeksin, eğer et hala sertse biraz sıcak su ekleyin pişmesine yakın havuç koyun. et ile beraber pişirmeye devam edin.3,5 kaşık kadar salçayı tzu arzuya göre biraz karabiberi ve haşlanmış nohutları tencere ekleyin. daha önceden ıslattığınız baldo pirinci ilave edilip malzemenin üstünü bir serçe parmağı inceliğinde geçecek şekilde sıcak su ilave edin. önce biraz hızlı ateşte sonra kısık ateşte suyunu çektirin. üstüne tereyağı parça parça koyarak demlenmeye bırakın servis öncesi pilavı iyice karıştırarak büyükçe bir kase içine koyun ve servis tabağına ters çevirin. yanına turşu veya domates salatalık ve ayranla servis yapın