Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kurban bayramı mesajları buraya (1 Kullanıcı)

4627

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Eki 2011
Mesajlar
78
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
tüm islam aleminin ve siz değerli kardeşlerimin kurban bayramı mübarek olun. hayırlara vesile olması dileğiyle hayırlı akşamlar
 

mir_erhan

Moderator
Katılım
13 Ara 2008
Mesajlar
6,148
Tepki puanı
501
Puanları
83
Yaş
43
Bir yanımız buruk olsada kalan her yarnımızı sevgi ve kardeşlik eliyle ısıtan
tüm kardeşlerimin Kurban bayramı mübarek olsun.
 

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Şub 2009
Mesajlar
6,610
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
53
391623_312736145407516_201572009857264_1459364_1070210933_n.jpg
 

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Tem 2011
Mesajlar
4,014
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
27
Onemli notu cok tuttum :) Iyi bayramlaar :)
 

suda

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Kas 2010
Mesajlar
336
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
50
tüm islam aleminin kurban bayramı mübarek olsun
 

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
Katılım
11 Ocak 2010
Mesajlar
2,197
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
iyi bayramlar Gönül Ehli kardeşlerim.
 

sandiik

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Eki 2011
Mesajlar
49
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
42
Selamlar herkese..
hayırlı bayramlar dilerim..

bu özel günlerde şunları söylemek istiyorum..

Esma-ül hüsnaya aynalık eden hsusları idrak ettirmeye yönelik düşünce egzersizleri yapılabilir bu günlerde..Kurandaki peygamber dualarından edilebilir..bu günlerde mümkün mertebe dua edelim..dualarımıza birbirimizi koyalım, tevbe istiğfar edelim..arafattaki hacılarla bir bağlantı kurmayı dileyelim..kalbi olarak onlara kulak verirsek; onlar derler ki.."Rabbimiz bizi affet.."

ve..
evlatlarımıza dua edelim bu günlerde..onlar bizi üzdü mü, kırdı mı? dua edelim..
nefs şeytandan aldığı ders ile; bırak-kes irtibatı-ne hali varsa görsün diyebilir..
ama tıkayalım kulaklarımızı, muhatab dahi olmayalım o sözlerle ve dua etmeyi yeğleyelim yine de..onlara bu dünyada ve ahirette verebileceğiniz en değerli eğitimi vermeyi yeğleyin..dua etmeyi yeğleyin..namazını daim ve dosdoğru kılması için..zaten bizatihi bu duanız, onun nice dünya nimetlerine nail olması için ve bilhassa ahiret nimetleri ile donanması için mübarek olacaktır..

öte yandan, şunları anlatabiliriz..
kalbinizde sevgi ve hasreti birlikte alarak yük etmiş iseniz Çok sevdiğinizden korkamazsınız..bizatihi Allah korkusu olur o kalpte..korkuya, inada, hırsa, kine nefrete yönelik başka bir gri duygu olamaz o kalpte..Allah korkusunu yaptığı her işe yansıtır..misal bir işi katakulli çevirerek yapmaz o er kişi-yapamaz..çünkü "Allah Semiu'dur, Basir'dir beni görür hem de işitir..kaytardığımı bilir..O Alim'dir.."der..o sebeple yaptığı her işte Allah rızasını gözetirse ve çok severse..zaten tüm dünyevi işleri rast ve yolunda da gider inşaallah..

bunun yanında davranış, tavır ve hareketlerimizle onlara rehberlik etmeyi yeğleyebilrisiniz..örnek vermek gerekirse; ilköğretimde bir evladınız var..o gün "kalp" ile ilgili fen bilgisi dersinden bahsediyor size..kalp kapakçığı ve kulakçığından bahssediyor..maddi teçhizatları anlatıyor..hemen kalp hususundaki manevi teçhizatları bir kaç ayet ile destekleyebilrsiniz..veyahut matematik ile ilgili bir problemi var, beyin ve idrak etmeye yönelik güzellikleri ifade edebiliriz..

ve anne babamıza dua edelim..onlar bizlere eziyet mi etti?kırdılar mı kalplerimizi?kedere mi uğrattılar kalplerimizi?dua etmeyi yeğleyelim..kadere iman eden kederden emin olur derler..bu daha çok galu-beladaki "Ben sizin Rabbiniz değil miyim?" sorusuna "bela" dememiz ile alakalıdır diye düşünüyorum ben..zira "bela" sözcüğünün başıma gelen her "bela"da Rabbe taa ruhlar aleminde verdiğmiz bu sözü hatırlatırcasına bir kelime diye düşünüyorum..arapça olumsuz ön ek ile sorulan soruya -evet anlamında "bela" denmesi..türkçedeki bela kelimesi ile birlikte düşünüldüğünde tevafuki bir bakış açısını da taddırıyor insana..

sağlık, mutluluk, huzur ve bol gülücük dolu muazzam bir bayram dilerim,
inşaallah Zül Celali Vel İkram, hayırlı olanı sezmeyi, seçmeyi ve sevmeyi nasip eder bizlere..
hayırlarda buluşmak üzere..
En Emin'e emanet olunuz
 

Zindanda_Mahkum

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Nis 2012
Mesajlar
1,367
Tepki puanı
15
Puanları
88
Konum
Çerkezköy 59
Dostluğu, sevgiyi ve geleceği… Aşımızı, ekmeğimizi, soframızı… Hüznümüzü, acımızı, yalnızlığımızı paylaştığımız; birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz mübarek Kurban Bayramınızı tebrik eder, mutluluklar dilerim.
 

BAHADIR

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Eyl 2006
Mesajlar
14
Tepki puanı
0
Puanları
0
Rabbim Alemi İslama huzur içinde bir bayram havası nasip etsin
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt