Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kunta Kinte (1 Kullanıcı)

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Ağu 2008
Mesajlar
1,308
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
kunta_kinte.jpg


Malzemeler:

* yarım litreden biraz fazla süt
* 125gr tereyağı
* 3 adet yumurta
* 3 yemek kaşığı kakao
* 1 paket kekun, sade (yoksa gözkararı un + kabartma tozu, normal kekten biraz daha sıvı olacak şekilde)
* 1,5 veya 2 su bardağı toz şeker

Hazırlanması:

1. Süt ile yağı, yağ eriyene kadar ısıtın. 3 yumurtayı şekerle çırpın, kakaoyu ekleyin ve bu karışıma sütü azar azar ilave edin.
2. Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın. Geriye kalana kekunu ekleyin. İyice çırpıp yağlanmış dikdörtgen bir fırın kabına boşaltın. 175C fırında pişirin.
3. Kürdan batırarak piştiğini kontrol edin. Pişince fırından çıkartıp 1 bardak sütlü karışımı yavaşça üzerine gezdirin.
4. Soğuduktan sonra isteğe göre meyve, antep fıstığı ve krem şanti ile süsleyin.



:a45:​
 

acmiyy

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Eki 2007
Mesajlar
121
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
emeginize saglik kardesim selam ve dua ile...
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt