Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kadayıf Dolması (1 Kullanıcı)

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ocak 2012
Mesajlar
1,036
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
43
5243395565_3cc82ede8d_z.jpg
Yağlı bol kalorili bir tatlı.Evet yalana ne gerek var? Yumurtaya bulanmış,yağda kızartılmış bir tatlıdan hafif olmasını beklemek,hayal ötesi olur.Ağır ama çok lezzetli.İnsan yerken unutuyor kiloyu falan :a04:Ben tarifi vereyimde siz yapıp yapmıyacağınıza kendiniz karar verin;:a14:Malzemeler

  • 1/2 kg.taze tel kadayıf​
  • 200 gr ceviz
  • 3 adet yumurta
    [*=left]Kızartmak için zeytinyağı
Kadayıf şurubu

  • 4 su bardağı şeker​

    [*=left]3 su bardağı su
  • çeyrek limon​
  • bir fiske tuz
    5243395901_483cf7541e.jpg
Kadayıf dolması nasıl yapılır?

  • Şerbet malzemeleriyle koyuca bir şurup hazırlayın,soğumaya bırakın.
  • Kadayıfınız taze ve kırpılmamış olmalı.Kadayıftan uzunlamasına parçalar koparıp 10 x18 gibi bir dikdörtgen düşünün o şekilde ayarlayın.
  • Uç kısmına bir tatlı kaşığı kadar ceviz koyup,uzunlamasına sıkıca sarın.
  • İyice çırptığınız yumurtaya kadayıfları hafifçe batırın.
  • Bu aşamada yumurtaya bulanmış kadayıfı elinizle sıkmak gibi bir gaflete düşmeyin.Yoksa kadayıfların içi sırf yumurta olur.Kadayıfı çok hafif ve çok oyalanmadan yumurtaya bulamanız lazım.
  • Kızgın ve bol yağın içine atıp nar gibi kızartın.
  • Yağdan aldığınız kadayıf dolmalarını soğuk şuruba atıp,1 dakika kadar bekletin ve şuruptan çıkarıp sıcak sıcak servis yapın
.
5243395039_b3ee9da739_z.jpg
 

kalbinur

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Mar 2012
Mesajlar
2,602
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
34
kardeşim ne güzel bir tatlı yemiş kadar olduk eline yüreğine sağlık:a04:(:
 

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ocak 2012
Mesajlar
1,036
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
43
Eveeet yine benim kadayıf dolmamı sunuyorum size.
Yalnız bir iki küçük not vereyim.
Aldığınız kadayıfı biraz yağ ile harmanlarsanız daha güzel oluyor.Ve yukarıdaki tarifte sarısı ile birlikte çırpılmış yumurtalar ama tavsiyem 2 yumurta beyazı yetiyor.Bir küçük hatırlatma kadayıfları yumurtaya batırmayın elinizi batırıp kadayıfı elinizde toparlayın.Çünkü kadauyıflar yumurtayı tümden üzerinde tutuyor ve kadayıftan çok kızarmış bir top yumurta halini alıyor.(yada bu durum benim beceriksizliğim:D)En güzeli elinizi bulayın ve kadayıflarınızı toplayıp bolca kızarmış yağa atıp çıkarın hemen şurubun içine atın.Afiyetler olsun:a15:

3w8rx.jpg
 

melek4545

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağu 2009
Mesajlar
3,460
Tepki puanı
1
Puanları
36
Yaş
31
Konum
İstanbul
ıımm çok güzel görünüyor çok canım çekti yapıp yemem lazım :)

Ellerinize sağlık
 

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ocak 2012
Mesajlar
1,036
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
43
Afiyet olsun Meleğim.Kolay bir tarif yemeside ayrı güzel:)
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt