Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Hamsi dolması (1 Kullanıcı)

ruyet

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
2 Ocak 2009
Mesajlar
343
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
57
Fırında hamsi dolması
Malzemeler

# 600 gr hamsi
# 3-4 dal maydanoz
# 100 gr çekilmiş ceviz içi
# 100 gr galeta unu
# 2 çorba kaşığı zeytinyağı
# 7 defneyaprağı
# 1 limonun suyu
# 1 kahve fincanı su
# 1 tatlı kaşığı tozşeker
# Tuz

Hazırlanışı
* Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzün ve kâğıt havlu üzerine alın. Maydanozu temizleyip kıyın. Maydanoz, ceviz, galeta unu ve 1 tutam tuzu bir kâsede karıştırın. 8 hamsiyi küçük küçük doğrayıp cevizli karışıma ilave edin ve karıştırın.
 

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
10,922
Tepki puanı
8
Puanları
0
Yaş
46
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Fırında hamsi dolması
Malzemeler

# 600 gr hamsi
# 3-4 dal maydanoz
# 100 gr çekilmiş ceviz içi
# 100 gr galeta unu
# 2 çorba kaşığı zeytinyağı
# 7 defneyaprağı
# 1 limonun suyu
# 1 kahve fincanı su
# 1 tatlı kaşığı tozşeker
# Tuz

Hazırlanışı
* Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzün ve kâğıt havlu üzerine alın. Maydanozu temizleyip kıyın. Maydanoz, ceviz, galeta unu ve 1 tutam tuzu bir kâsede karıştırın. 8 hamsiyi küçük küçük doğrayıp cevizli karışıma ilave edin ve karıştırın.


peki sonra ..??

bu tarif dolmanın içimi oluyor ..peki neyi dolduracagız..??

selam ve dua ile :):)
 

ruyet

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
2 Ocak 2009
Mesajlar
343
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
57
peki sonra ..??

bu tarif dolmanın içimi oluyor ..peki neyi dolduracagız..??

selam ve dua ile :):)

:a35: tarifin tamamı :
Fırında hamsi dolması
Malzemeler

# 600 gr hamsi
# 3-4 dal maydanoz
# 100 gr çekilmiş ceviz içi
# 100 gr galeta unu
# 2 çorba kaşığı zeytinyağı
# 7 defneyaprağı
# 1 limonun suyu
# 1 kahve fincanı su
# 1 tatlı kaşığı tozşeker
# Tuz

Hazırlanışı
* Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzün ve kâğıt havlu üzerine alın. Maydanozu temizleyip kıyın. Maydanoz, ceviz, galeta unu ve 1 tutam tuzu bir kâsede karıştırın. 8 hamsiyi küçük küçük doğrayıp cevizli karışıma ilave edin ve karıştırın.

* Hamsileri ikiye açıp içlerini cevizli karışımla doldurun ve kapatın. Fırın kalıbına, hamsilerin açık kısımları üste gelecek şekilde yan yana dizerek sıkıca yerleştirin. Balıkların aralarına defneyapraklarını dik olarak yerleştirip üzerine zeytinyağı gezdirin.

* Tozşekeri limon suyunda eritip balıkların üzerine gezdirin. Su ilave edip 1 tutam tuz serpin. Üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp 5 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.afiyet olsun.

Detaylar
Zorluk Derecesi : 2 / 5
Kişi Sayısı : 4
Hazırlama Süresi : 30 dk.
Pişirme Süresi : 20 dk.
Mutfak : Türk Mutfağı
Kategori : Diyet Yemekleri

selametle A.E.O
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt