Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Halkali Tatlinin Dayanilmaz Tadi... (1 Kullanıcı)

zenan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
28 Mar 2007
Mesajlar
121
Tepki puanı
0
Puanları
0
oktayusta_ha_tat.jpg

SARAY USULÜ HALKA TATLISI:
2.5 s.b. un
2 s.b. su
50 gr margarin
3-4 yumurta
1 fiske tuz
1 t.k. tozşeker
1 t.k. nişasta
1 ç.k. irmik

şerbeti için:
3,5 s.b. tozşeker
2,5 s.b. su
1 dilim limon

HAZIRLANIŞI:
İlk olarak tozşeker, su ve limonla şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır. Daha sonra,
tatlının hamuru için su, yağ,tuz, tozşeker tencereye alınır ocakta yağ eriyinceye kadar karıştırılır.
Bu karışıma kısık ateşte un ilave edilerek sürekli karıştırılır.Bu hamur 3-4 dk. pişirilir
daha sonra altı kapatılıp, soğumaya bırakılır. parmak dayanacak sıcaklığa gelince tek tek 3 yumurtayı
kırıp elinizle yedirilir. En son irmiği ve nişastayı ilave edip iyice karıştırılır. Daha sonra şanti torbasına
doldurup el yağlanarak halka şeklinde sıkılır. Hamurlar soğuk yağın içine alıp kızartılır. Özellikle
yağ soğuk olmalı. İkinci kez kızartmak istenildiğinde yağ tekrar soğutulmalıdır. Kızaran tatlılar
soğuk şerbete atılır. 3-4 dakika sonra şerbetten çıkarılıp ılık ılık ikram edilir. Bir gün geçtikten sonra
tatlılarınız yumuşayabilir.


afiyet ,bal ,şeker olsun inş...
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt