Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

bazlama ve lavaş (1 Kullanıcı)

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
selamün aleyküm arkadaşlar geçen hafta denemek istedim ve inanamadım oldu :) sizlerle paylaşmak istedim


malzemeler:

-1 su bardağı su
-1 küçük paket(42 grlık) yaş maya
-1 tatlı kaşığı şeker
-1 su bardağı süt
-6 su bardağı un(ben ölçtüm ama yanlış olmasın yumuşak bir hamur olacak)
tuz



yapılışı:

ikisininde hamuru aynı

bir küçük paket 42 gr yaş mayayı bir su bardağı ılık su ekleyerek eritin bir tatlı kaşığı şeker ekleyin 10 dk dinlensin. 1 su bardağı ılık sütü de ekleyin. tuz koyun ve aldığı kadar un koyup yoğurun ben yanlış saymadıysam 6 su bardağı un koydum. üzerine nemli bir bez örtüp dinlendirin. kabardıktan sonra tekrar yoğurun. dinlendirin. portakal büyüklüğünde parçalara ayırın tekrar dinlendirin. (yine üzerinde nemli bezle ılık ortamda.) daha sonra hafif unlanmış bir yerde yuvarlak olarak bir cm kalınlığında açın. ben bu şekilde üç bazlama yaptım.

lavaş için ise portakal büyüklüğünde olan bir hamuru dörde böldüm yumurta büyüklüğünde oldu. lavaş ince açılıyor tabi. tabak büyüklüğünde açtım.

hem lavaşı hem bazlamayı teflon tavada çevire çevire pişirin . bir tarafı hafif pişince diğer tarafını da çevirin ve pişirin.

isterseniz bazlamayı içini ayırıp tereyağ ve peynirle yiyebilirsiniz.
lavaşta köfte için dürüm olarak kullanabilirsiniz.
afiyet olsun.
 

şimalrüzgarı

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Şub 2010
Mesajlar
32
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
lavaş yapımını bilmiyordum bizde bazlama farklı oluyo (balkan yöresi) ama teşekkürler bunuda deneyeceğim Allaha emanet olun selametle kalın:)
 

bir_umut

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Şub 2009
Mesajlar
2,564
Tepki puanı
4
Puanları
0
Yaş
41
tam da acıkmışken oldu mu bu işkence yahu..hamur dedin mi hiç dayanamam

ellerinize sağlık;)
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45

ykp0038

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Ocak 2010
Mesajlar
59
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
ooo olmuyorki bu şekilde tarif falan kendin yaparsan bi anlamı olmazki tarif ile birlikte vereceğim adrese yollayın beğenirsem memlekete gittiğimde anneme yaptırırım :):)
 

şimalrüzgarı

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Şub 2010
Mesajlar
32
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
selamunaleyküm kardeşim ,bizde bazlama krep gibi yada akıtma derler ya onun gibi
3 su bardağı su, 2,5 su bardağı un,1 tatlı kaşığı tuz (isteğe göre çoğalta bilirsin)
bunları karıştırıp boza kıvamına getirip tavayı ilk kızdırp sıvıyağla bir havlu selpakla yağlıyorsun sonra 1,5 kepçe tavayı döndüre döndüre karışımı döküyorsun 1 tarafı kızartıp
öbür tarafı çevirip kızartıyorsun.İstersen börek te yapa bilirsin tepsiye yaya üstüste arasına ekşimik peynir gibi selpakla az yağ sürerek börek gibi kes fırına ver 15.dk.yeter .
ALLAH emanet ol...:)
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
ooo olmuyorki bu şekilde tarif falan kendin yaparsan bi anlamı olmazki tarif ile birlikte vereceğim adrese yollayın beğenirsem memlekete gittiğimde anneme yaptırırım :):)
:a01: olur yollayalım ama ünlü aşçılar hep erkek tvlerde filan

selamunaleyküm kardeşim ,bizde bazlama krep gibi yada akıtma derler ya onun gibi
3 su bardağı su, 2,5 su bardağı un,1 tatlı kaşığı tuz (isteğe göre çoğalta bilirsin)
bunları karıştırıp boza kıvamına getirip tavayı ilk kızdırp sıvıyağla bir havlu selpakla yağlıyorsun sonra 1,5 kepçe tavayı döndüre döndüre karışımı döküyorsun 1 tarafı kızartıp
öbür tarafı çevirip kızartıyorsun.İstersen börek te yapa bilirsin tepsiye yaya üstüste arasına ekşimik peynir gibi selpakla az yağ sürerek börek gibi kes fırına ver 15.dk.yeter .
ALLAH emanet ol...:)
aleyküm selam evet krebe benziyormuş deneriz inşallah. krebe göre biraz kalın oluyor galiba. :)
 

~Leyfunnur~

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 Ara 2008
Mesajlar
1,059
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
36
esselamu aleykum ablacim, ellerine saglik aldim tarifi hakkini helal et:a14:
 

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Eyl 2009
Mesajlar
6,106
Tepki puanı
12
Puanları
38
Yaş
30
Konum
Konya
Lavaşlada döner çok güzel oluyo hemen aklıma o geldi :D

Elinize sağlık
 

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Tem 2006
Mesajlar
14,020
Tepki puanı
23
Puanları
36
Yaş
69
Konum
BURSA
Hanımlar bende size pirinçli börek tarifi vereyim yunanistanlıların baş böreği bu pirinçi haşla içine yoğurt yumurta birazda sıvı yağı koyup harmanla börek tepsisini biraz yağlayıp tepsiye oklava ile açtığın her yufkanın arasına malzemeyi koyup aygazın üstünde yavaş yavaş çevirerek kızarmasını bekle kızardıktan sonra başka bir tepsinin tersine böreği alt üst yapıp tekrar aygazın üstünde yavaş yavaş kızartmaya başla üstünü örtüp beklet çok nefis oluyor afiyet olsun
NOT hamur bezelerini tepsiye göre altı baza yap
 

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Eyl 2009
Mesajlar
6,106
Tepki puanı
12
Puanları
38
Yaş
30
Konum
Konya
doğru güzel olur ama ben evde döner yapmayı bilmiyorum. markette hazır satılıyor hiç almadım ama sizin tavsiyeniz aklıma yattı :)

biz evde yapmıyoruz :)

konyada dönercilerde lavaş lı dönerde oluyor ,

hazır döner de aynıdır galiba hiç almadık ama :D
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
Hanımlar bende size pirinçli börek tarifi vereyim yunanistanlıların baş böreği bu pirinçi haşla içine yoğurt yumurta birazda sıvı yağı koyup harmanla börek tepsisini biraz yağlayıp tepsiye oklava ile açtığın her yufkanın arasına malzemeyi koyup aygazın üstünde yavaş yavaş çevirerek kızarmasını bekle kızardıktan sonra başka bir tepsinin tersine böreği alt üst yapıp tekrar aygazın üstünde yavaş yavaş kızartmaya başla üstünü örtüp beklet çok nefis oluyor afiyet olsun
NOT hamur bezelerini tepsiye göre altı baza yap
hiç duymamıştım inan merak ettim şimdi altı katta pişiyor mu ocağın üstünde tepsiye kapak ayarlamak gerekiyor mu yoksa açık mı olacak üstü?
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
biz evde yapmıyoruz :)

konyada dönercilerde lavaş lı dönerde oluyor ,

hazır döner de aynıdır galiba hiç almadık ama :D
burda da var bir iki yerde galiba ama ben en kısa zamanda marketten döner alıp lavaşıda kendim yapıp denerim inşallah. :)
 

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Tem 2006
Mesajlar
14,020
Tepki puanı
23
Puanları
36
Yaş
69
Konum
BURSA
hiç duymamıştım inan merak ettim şimdi altı katta pişiyor mu ocağın üstünde tepsiye kapak ayarlamak gerekiyor mu yoksa açık mı olacak üstü?

hayır üstüne kapak yok altı aygazın üç kafası açık olduğu için çevire çevire pişiyor
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
hayır üstüne kapak yok altı aygazın üç kafası açık olduğu için çevire çevire pişiyor
tamam anladım künefe gibi çevire çevire pişirip sonra altını üste getiricez aklımızda bulunsun ilginç bir börek denemeye değer.
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt